Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička dětí z domu hrůzy: Pokoušela jsem se chlapečka z ohně vytáhnout

Autor: ČTK, dce - 
13. března 2018
20:20

Tragédie, která se odehrála v pondělí v obci na Znojemsku, šokovala celé Česko. Co přesně se v domě odehrálo, zatím není jisté, lidé se ovšem stále ptají, jaktože dospělí z domu čekali před domem, ale děti byly stále uvnitř. Babička, která se z prožité hrůzy ještě nevzpamatovala, popsala, jak se pokoušela vnoučata zachránit.

Tři děti (†1, †4 a †9) zemřely v noci na pondělí při požáru rodinného domku v malé obci na Znojemsku. Čtyři dospělí z domu přežili, podle svědků tři z nich včetně matky čekali na příjezd hasičů před domem. Mnoho lidí nechápe, proč děti z domu nezkoušeli zachránit...

"Já jsem se snažila pro toho kluka dvakrát tam jít do toho kouře, ale prostě to se nedalo," řekla TV Nova babička dětí. Otřesnou událost má stále před očima.

Video  V tomto domě zemřely tři děti (†1, †4, †9). Nepřežily požár  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

"Příčinu požáru jsme zatím neurčili," uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Příčina požáru by podle mluvčí měla být známa do několika týdnů. Je ale možné, že požár vznikl vinou přímotopu. Dům totiž nebyl připojen k plynu. Rodina patří mezi sociálně slabé. Podle všeho nemají ani peníze na pohřby dětí. S finanční stránkou ale rodině chce pomoci obec i charita.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Rodina podle starosty v Oleksovicích žila asi dva roky. Šlo o ženu s dětmi, její matku s partnerem a babičku, upřesnil předchozí informace starosta.

guardiareal ( 5. dubna 2018 21:34 )

Cizí chlap ne. Otec matky dětí, dědeček dětí. Stále jen spekulujete nad lživými informacemi, které poskytují reportéři jen pro to aby, vytěžili. Já mám dost materiálu jak jsem již řekla. Vím kde pravda je.

revengeboy ( 14. března 2018 12:10 )

Otázka je, jestli vůbec byla doma, nebo odněkud přiběhla...

revengeboy ( 14. března 2018 11:11 )

Cituji: "Myslíte si že kdyby jsme byli v dluzích tak bych si mohla dovolit zaplatit pro nejstarší dceru víkend v Paříži se mnou?!"

revengeboy ( 14. března 2018 11:06 )

Sociálně slabá rodina a jezdí si do Paříže na výlety? Sama matka se s tím nedávno chlubila na fb.

beruna ( 14. března 2018 07:11 )

Normální matka, ale i babička, by se pokoušela děti zachránit, i kdyby sama měla uhořet. Tahle matka ale měla asi větší strach o to, aby se sama nepopálila. Nebo jí ten požár přišel dokonce vhod?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání