Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma sražené školačky Zuzany (13): V nemocnici si dcera vytrhává z těla infuze

Autor: shp - 
7. prosince 2017
19:38

Školačku Zuzku ze slovenských Chynorian srazilo auto. Léčena je v dětské fakultní nemocnici v Banské Bystrici. Nyní se již probudila z komatu, ve kterém skončila. Stále však nekomunikuje a svůj zdravotní stav podle příbuzných těžko snáší. Naštěstí je u ní maminka Zlatica (46), která jí dává pocit bezpečí. Potřebuje však peníze, které rodině velmi chybějí.

Podle mámy už Zuzka vše vnímá, ale zatím nemluví. „V ostatních dnech často pláče. Když vidím, jak jí tečou slzy a při tom se stále chytá za hlavičku, je mi strašně. Asi je jí líto vlásků, na kterých si předtím dost zakládala. Měla je dlouho, no teď měří jenom dva centimetry,“ řekla webu Pluska.sk Zlatica.

Mámu velmi znepokojuje to, že její dcerka si chce odstranit infuze, které má zavedené do těla. „Trhá si je, má křeče, asi má bolesti,“ myslí si zoufalá maminka. Jak s obavami dodala, lékaři zatím nevědí, zda Zuzka skončí s trvalými následky, anebo se stane zázrak a bude opět sama chodit a mluvit.

Když všechno půjde dobře, lékaři připraví děvčátko na převoz do fakultní nemocnice v Nitře, kde budou pokračovat v jejím léčení. „Doktor říkal, že si ji tu nechají ještě týden. Hodně bych si přála, abychom byli na Vánoce už doma,“ zatoužila paní Zlatica.

Aby se zdravotní stav Zuzky zlepšoval, je mámina přítomnost v nemocnici nevyhnutelná. O tom, jak je důležité, aby byla v těchto těžkých chvílích u dcery, mluví i lékaři. Problém je ale v tom, že paní Zlatka nemá na to síly. Ona sama je velmi nemocná a je již půl roku na neschopence.  Její druh a otec Zuzky Michal (50) je zedník a nyní je bez stabilnější práce.

Rodina má na měsíc v přepočtu asi 4700 Kč. V této částce je zahrnutý i příspěvek na Zuzanku. Zlatica tak přiznává, že obrací každou korunu. V nemocnici má sice pobyt zdarma, ale musí platit stravu a léky pro sebe. Hned po neštěstí přitom pomohla rodině obec.

V této chvíli není jasné, kdy se Zuzka vrátí domů. „Rodina žije ve velmi skromných podmínkách. Jsou to lidé, kteří pracují, ale i přes to štěstí měli málo. Jsou to starostliví a obětaví lidé. Jsou obětaví a starostliví rodiče a Zuzka je milé, dobré a snaživé děvčátko,“ řekla starostka obce Chynorian Mári Lachkovičová. Ona sama doufá, že se nebe nad děvčátkem smiluje a dívenka bude opět zdravá.

 

Video ze Slovenska. Tragická nehoda svatebčanů:

pupi ( 9. prosince 2017 14:45 )

Ona je na neschopence, druh nemá prái a mají 4700 !!! Takže mají pouze peníze za neschopenku a druh asi nemá nic pouze valí koule !!!

nicka ( 7. prosince 2017 21:09 )

Jako sorry, ale to je snad vtip tenhle článek? Jak to dělala, když holka zraněná nebyla? To ty prachy nepotřebovali, léky neužívala? Zranění své dcery využívat k žebrotě je hnus fialovej. Fuj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání