Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Sudoměřicích střílel alkoholik: Policie evakuovala školku

V Sudoměřicích se střílelo: Policie má vše pod kontrolou, ale nikdo nic neví. (ilustrační foto)
V Sudoměřicích se střílelo: Policie má vše pod kontrolou, ale nikdo nic neví. (ilustrační foto)  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
2. května 2016
13:40

Policisté v Sudoměřicích na Hodonínsku prověřují střelbu v obytné části obce – a to přímo na hlavní ulici nedaleko mateřské školky. V současné době jsou policisté na místě a zjišťují k případu další podrobnosti. Muže policie nakonec zpacifikovala.

„Policie mi oznámila na základě koordinační dohody, že se na území Jihomoravského kraje nachází takzvaný aktivní střelec. Jde konkrétně o obec Sudoměřice na Hodonínsku, kde se ozvalo několik výstřelů,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Policisté kvůli střelbě v obytné části uzavřeli komunikaci a dali blízké škole podle její zástupkyně Hany Veselé pokyn, aby nikdo nevycházel. "Respektovali jsme to a postupně děti předávali rodičům," řekla ČTK Veselá. Na místě byl vrtulník i zásahová jednotka, dorazila i záchranná služba, která naštěstí nemusela zasahovat. "Při střelbě se nikdo nezranil a nebyl ohrožený na životě. Nemáme informace o žádných zraněných. U muže jsme zajistili krátkou střelnou zbraň," doplnil Zámečník.

Podle krajské policejní mluvčí Štěpánky Komárové střílel muž na ulici. Policie ho zajistila v domě v blízkosti školy, kde podle jejích slov spal. Nyní ho přepravila na policejní služebnu a celým případem se nadále zabývá.

Podle twitterového účtu reportérky ČT24 je střelcem muž se sklony k alkoholismu, kterého policie krátce po příjezdu vyjednavače zpacifikovala. Muž měl vystřelit celkem osmkrát na svého kamaráda.

montevideo ( 2. května 2016 14:13 )

Dobře, že toho Kalouska zneškodnili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání