Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální napadení v Horusicích: Policisté pátrají po původu černých pásek

Autor: ČTK ljš - 
22. září 2015
12:05

Hodili jim na hlavu deku a začali je mlátit kovovými tyčemi. Jeden muž jejich útok nepřežil. Kriminalisté vyšetřující brutální loupežné přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku nyní prověřují důležitou stopu. Pátrají po původu černých plastových pásek, kterými zřejmě útočníci své oběti svázali.

„Pokud by měl někdo jakékoliv informace o výrobci, dovozci nebo prodejci, u něhož lze zakoupit černé plastové pásky o délce 36 cm s vyraženým nápisem ‚2S‘, má se obrátit na linku 158,“ uvedla mluvčí krajské policie Lenka Kozoňová.

Minimálně tři pachatelé přepadli minulou středu firmu HF moto s.r.o. majitele Martina H., která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motocyklů značky Jawa a ČZ. Jeden muž útok nepřežil, dalších šest lidí bylo zraněno. Lupiči nepoužili střelné ani sečné zbraně, šlo o fyzické napadení. Z místa zmizela zatím nespecifikovaná částka. Kriminalisté případ zatím vyšetřují jako loupež, až po výsledcích pitvy by mohli čin překvalifikovat a stanovit trestní sazbu pro pachatele.

Policie už dříve požádala o pomoc každého, kdo se v Horusicích ve středu 16. září od 19:00 do 22:00 pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu lidí, vozidel nebo odstavených vozidel. Zvláště pak policie žádá o pomoc řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí a dále ve směru Veselí nad Lužnicí – Lomnice nad Lužnicí – Třeboň a všimli si pohybu lidí nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158. Cenný by byl záznam z autokamery.

„I zdánlivě bezvýznamná informace může kriminalistům v jejich práci pomoci,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání