Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ředitelka školky brala peníze a tvrdí: Vydírali mě

Dana U. u soudu, kam ji doprovodil její manžel
Dana U. u soudu, kam ji doprovodil její manžel  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, Kjos - 
4. listopadu 2011
11:46

Už pět let se vleče případ bývalé ředitelky mateřské školy Pohádka v Roudnici nad Labem Dany U. (49), která se u soudu v Litoměřicích zpovídá ze zpronevěry, porušování povinností při správě cizího majetku a zkreslování údajů o stavu hospodaření. Podle obžaloby neoprávněně vybírala peníze z účtu školy, falšovala faktury, neodváděla vybrané školné a za zaměstnance neplatila odvody. Škola po ní chce vrátit přes dva miliony korun.

Soud uznal Danu U. už v roce 2009 vinou a odsoudil k podmíněnému trestu, kraj teď ale případ vrátil zpět k dalšímu dokazování.

Vyhrožovali mé rodině

Bývalá ředitelka u soudu přiznala jen zpronevěru. „Šlo o dvě půjčky z účtu školky. Poprvé jsem si vzala 116 000 korun, pak  240 000 korun. Vše jsem už vrátila,“ uvedla při prvním hlavním líčení. Peníze prý potřebovala pro vyděrače, jejichž terčem se stala kvůli plánovanému rušení školky v Podluskách.

Vyhrožovali mé rodině. Myslela jsem si, že když jim zaplatím, bude klid,“ řekla s tím, že peníze nosila na záchod do jedné z restaurací, kde je nechávala v odpadkovém koši. Přiznala také, že si na prázdné paragony sama napsala nákup pracovní obuvi a peníze si pak nechala. „Udělala jsem to jen jednou. Faktury jsem nikdy nefalšovala,“ řekla včera.

Kvůli znalci a dalším listinným důkazům soud hlavní líčení odročil na únor příštího roku.

hiawatha ( 4. listopadu 2011 17:50 )

Opet zadna diskuse pod clankem o romskem "bodyguardovi", ktery zkopal cloveka, ktery se snazil chranit sve spoluobcany proti romskym zlodejkam v metru v Libni. To by byla "diskriminace". Ale kde je nase ustavou stanovene pravo svobody slova? Ja se ptam, Blesku! Odpovi mi nekdo z redakce?

marie60 ( 4. listopadu 2011 12:44 )

Když ji někdo vydíral, tak to měla nahlásit.Jak takový člověk může brát cizí prachy pro svou potřebu a kór ředitelka mat.školky, která by měla jít všem příkladem?Tady kradou už všichni a proto jsme jako stát v pr.deli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání