Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama v Kobylisích: Muž držel jako rukojmí dívku (9) a hrozil, že ji zabije!

Autor: puk, šim, ČTK - 
18. července 2009
20:05

AKTUALIZOVÁNO - VIDEO: V bytě panelového domu v pražských Kobylisích držel muž (42) jako rukojmí devítiletou dívku. Vyhrožoval, že dívku zabije, ohrožoval ji zbraní. Krátce po 12 hodině policie vyvedla dívku z bytu a pachatele zneškodnila.

Podle redaktorky Blesku, která byla přímo v Kobylisích, byla dívka celou událostí očividně otřesená, ale bez viditelných zranění.

367523:gallery:true:true

Muž je psychicky narušený. "V minulosti se několikrát léčil na psychiatrii," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policie s ním vyjednávala přes dvě hodiny. "Na místo jsme byli přivoláni krátce před desátou hodinou dopoledne," řekla Blesk.cz Zoulová. "Naši vyjednavači s ním vyjednávali dlouho. Muž dívku bezprostředně ohrožoval na životě, neustále na ni mířil zbraní," popsala celou situaci mluvčí policie.

Kolem půl jedné několik policistů vyvedlo muže z domu. Protože byl muž lehce zraněný, odvezla ho záchranka v doprovodu policie do nemocnice k ošetření. "Zásah proti pachateli musel být proveden profesiálním a rychlým způsobem, což mu způsobilo lehké poranění," vysvětlila Zoulová, podle které byl muž podnájemník v bytě, kde se incident odehrál.

Jak ale Blesk.cz řekl otec holčičky, kterou pachatel ohrožoval, je ozbrojený muž přítel její matky.

Otec dívky televizi Prima  k incidentu řekl, že se ženou odjížděli na svatbu. Muž jim ale volal, že prý pro ně něco má. Když se vrátili domů, útočník už dceru zadržoval s nožem. "On říkal, že jsme spojeni s nějakou mafií, že ho chceme zlikvidovat, že nám zaplatili za to, že ho zlikvidujeme. Prostě nesmysly," dodal otec.

367478:gallery:true:true

taxicertik ( 19. července 2009 17:45 )

Není ji jedenáct ale 9 spletla to už tisková mlůuvčí policie

taxicertik ( 19. července 2009 17:44 )

No to co psali není pravda jsem přítel její matky a odpad nejsem ten kdo to udělal je podnájemník a neměl s ní nic společného. Nesmíte věřit všemu

siroky11 ( 18. července 2009 17:56 )

Ten autor článku asi nemá ani základní vzdělání. V jednou článku uvádí u jedné osoby rozdílný věk. 9ti letou a 11ti letou? V Blesku se koukám uživí každý!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání