Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj ujížděl policii: Zastavil ho až výstřel!

Policejní hlídka dohonila zloděje aut
Policejní hlídka dohonila zloděje aut  (Autor: Archiv Blesk - Jiří Hadač)
Autor: sta, hnz - 
13. února 2009
16:49

Řidiče, který včera (ve čtvrtek) ráno v Praze 9 ujížděl policejní hlídce, zastavil až varovný výstřel. Předtím podnikl nebezpečnou jízdu, při níž ohrožoval i děti, které šly ráno do školy.

Řidiče si všimla policejní hlídka, když zahnul do ulice, kam bylo odbočení zakázáno. Policisté se za ním rozjeli se zapnutým majákem, zvukovou výstrahou a světelným nápisem STOP. On na žádnou z výzev nereagoval a začal zběsile ujíždět.

Po šílené jízdě, kdy jezdil i po chodníku a ohrožoval všechny kolem sebe, ho zastavila až policejní hlídka, která uzavřela ulici, kterou ujížděl. Řidič chtěl auto rychle otočit, ale narazil na obrubní chodníku, po kterém šli zrovna děti do školy. Stačily uskočit, takže nedošlo k žádnému zranění.

Řidič z vyběhl z auta, kterému při nárazu upadlo jedno kolo, a unikal policii pěšky. Policisté ho vyzývali ať zastaví, on však nereagoval. Tak museli užít varovného výstřelu. Hříšník, ve kterém policisté poznali známého zloděje, se lekl a na náledí uklouzl a upadl. Policistům se nakonec podařilo nasadit mu pouta.

Auto značky Ford, kterým zloděj ujížděl, odcizil asi 2 hodiny předtím manželům na Praze 9. Byl na místě obviněn z krádeže, neoprávněného užití cizí věci a poškozování cizí věci. Na zadrženého byl již dříve soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, takže z rukou policie putoval přímo do věznice.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání