Po příjezdu policejní hlídky na místo oznámení bylo zjištěno, že mezi dvaceti sedmiletou ženou a jejím dvaceti osmiletým spolubydlícím došlo k neshodám, neboť oznamovatelka chce, aby muž z Kladenska okamžitě opustil tento byt, kde pobývá jen dva měsíce.

Policisté se muže dotázali zda má jít kam přespat a snažili se muži vysvětlit, že není možno zůstat přespávat v tomto bytě proti vůli majitelky.

Po krátké chvíli se muž rozběhl do kuchyně s tím, že se podřízne. Jeden z policistů muže okamžitě následoval do kuchyně a zastihl jej právě v okamžiku, kdy ze šuplíku vytáhl nůž. Policista ihned zareagoval a jedním kopem do ruky jej od nože odzbrojil. Muži se ovšem podařilo druhou rukou vytáhnout z šuplíku vidlici s dvěma ostrými hroty, kterou se začal ohrožovat. V tomto okamžiku byl již policista v dostatečné blízkosti muže, který se snažil sám sebe poškodit a za použití chvatu se mu podařilo bezpečně sebe poškozovatele odzbrojit. V součinnosti se zde přítomným strážníkem byla muži nasazena pouta a byl zajištěn.

Při manipulaci s touto vidlicí se pachatel sám škrábl na krku. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která převezla muže k ošetření do kladenské nemocnice.

Případ je v tuto chvíli v šetření.

nprap. Jana Šteinerová tisková mluvčí PČR