V pátek 27. června 2014 krátce po patnácté hodině policisté obvodního oddělení Unhošť zaznamenali při jízdě v obci Velká Dobrá vozidlo Škoda Felicie. Po spatření policejního vozidla se řidič podezřelého vozu snažil policejní hlídce ujet, a to zvýšenou rychlostí v obci mimo ní.

Před obcí Braškov byl neukázněný řidič policisty zastaven a vyzván k provedení dechové zkoušky, při které mu byla naměřena hodnota 0,37 promile alkoholu v dechu. Dále byla u podezřelého dvaceti pětiletého mladíka provedena zkouška na návykové látky testem Drug Wipe S5, která byla také s pozitivním výsledkem na látku amphetamin a metamphetamin. Muž byl následně převezen k lékařskému vyšetření. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič usedl za volant v zákazu řízení, který má do roku 2015 a u vozidla nebyla platná technická kontrola, neboť je již dva roky propadlá.

Policisté v současném době tento případ prošetřují a řidič je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykových látek.

nprap. Jana Šteinerová tisková mluvčí PČR