Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž (†50) se zastřelil před ministerstvem: Kvůli smrti manželky? Policie promluvila

Autor: pom - 
17. března 2021
10:33

Obrovská tragédie otřásla Českem ve čtvrtek - před ministerstvem zdravotnictví se vpodvečer zastřelil padesátiletý muž. Na sociálních sítích se hned vyrojila řada spekulací o motivu jeho činu, který dosud není jasný, řada lidí ho ale spojuje s probíhající koronavirovou krizí. Jeho čin také zneužívají konspirátoři. Na facebooku se objevily informace o tom, že se zastřelil kvůli smrti své manželky. To však pražští policisté označili za dezinformaci - uvedli, že muž ani nebyl ženatý.

Muž vystoupil ve čtvrtek večer z tramvaje na Palackého náměstí, došel před vchod do budovy ministerstva zdravotnictví, vytáhl zbraň a prostřelil si hlavu. Tak zoufalý čin popsali svědci události. Ihned po činu začaly společností rezonovat spekulace o motivu jeho činu. Ten dosud nebyl objasněn, podle informací serveru Novinky.cz muž nezanechal dopis na rozloučenou.

Na sociálních sítích se v posledních dnech masivně šíří informace, že se muž zastřelil poté, co jeho nakažené manželce v těžkém stavu odmítli podat experimentální lék ivermectin. Žena dle informací krátce před jeho činem zemřela.

Proti takovým informacím se však rázně postavili pražští policisté, kteří se případem zabývají. „Důrazně se ohrazujeme proti šíření nepravdivé informace, že muž spáchal sebevraždu z důvodu úmrtí jeho manželky na nemoc covid-19, které i přes jeho snahu nebyl podán lék invermektin,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

„Na základě provedeného šetření bylo spolehlivě zjištěno, že se tato informace nezakládá na pravdě. Naše vyjádření potvrzuje i fakt, že muž nebyl ženatý,“ dodala.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Ivermektin a isoprinosine: Blatný čelil dotazům na experimentální léky. Pomohou proti covidu?  - PSP ČR
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 17. března 2021 12:36 )

Pane Krapůotkine, stavite se k tomu dost podivne.Dle informaci podavanych verejnosti uvedeny lek neni tak uplne seriosni lecba.....Jinymi slovy dle neuplnYch informaci se zda,ze by pacientku dorazil....

krapotkin ( 17. března 2021 12:15 )

Trvalo to soudruhům z VB dost dlouho, než vymysleli nějako lež.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa