Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Česku podlehly covidu už čtyři děti. Kluci (†16) a (†17) prohráli boj o život v Motole

Autor: sova - 
16. března 2021
16:33

Koronavirus má v Česku už čtyři oběti z řad nezletilých pacientů. Zpravodajský web iDnes.cz informoval, že kromě dvou dětí mladších 15 let zemřeli ve Fakultní nemocnici v Motole dva dospívající ve věku 16 a 17 let.

Jak informuje server, loni v listopadu podlehl covidu-19 šestnáctiletý mladík z Královéhradeckého kraje, letos v lednu o rok starší chlapec z Pardubického kraje. Na konci února zemřela osmiletá holčička z Plzeňského kraje a zkraje března si koronavirus vyžádal život jedenáctiletého hocha z Ústeckého kraje.

Lékař Jan David z Pediatrické kliniky Fakultní nemocnice v Motole uvedl, že jejich pacienti měli i další přidružená onemocnění, která průběh nemoci komplikovala. V zařízení v pražském Motole už infekci covid-19 prodělalo do konce letošního února 46 dětí.

„Avšak u zhruba poloviny pacientů se jednalo o náhodný nález, tzn. že byli hospitalizováni z jiné příčiny, a tudíž stran covid-19 byli zcela bez příznaků,“ řekl David pro iDnes. Pět dětí prodělalo vážný zápal plic, který vyžadoval léčbu kyslíkem nebo dechovou podporu. To je podle lékaře asi jedno promile všech hospitalizovaných dětí od začátku pandemie.

Video  Šéf Motola o tisících zrušených operací, očkování i prospěšné vagíně.  - Blesk
Video se připravuje ...

Zdenek ( 17. března 2021 00:19 )

kazdej zivot je cenej - ale ze se vubec nehroutite?? nat tim, ze v Cesku umiraji D U C H O D C I !!!!!!

Téměř všechny oběti covidu jsou senioři, nárůst umrtí nezpomaluje ..... Přes 90 procent obětí nemoci covid-19 v Česku jsou lidé ve věku nad 65 let. Přitom na celkovém počtu nakažených mají starší lidé jenom minimální podíl. Nárůst počtu úmrtí navíc ani po začátku očkování seniorů proti koronaviru zatím nezpomaluje. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Úmrtí lidí s covidem-19 bylo v Česku za celou dobu epidemie od loňského března zaznamenáno už téměř 20.000.

kedris ( 16. března 2021 21:51 )

ps. to může znamenat i to, že zemřeli díky jiným potížím? že by schválně mlžili?
je možné, že díky testování, bude mladých umírat více..zdravotnictví neříká nic, nebo mlží..
soustrast rodinám

krapotkin ( 16. března 2021 19:06 )

Nebyli to kulichové.

Bleskoska ( 16. března 2021 18:53 )

Byli feťáci? Slabé srdce? Rakovina? I malé děti umírají na rakovinu, tak proč najednou panikaříme nad úmrtím nějakých kluků ve věku 16 a 17 let, když ani nevíme, jaké zdravotní komplikace měli, že je dorazila viróza? Odpovím si: protože hcceme lidem zahrát na city. Upřímnou soustrast s pozůstalými, ale jako pobídku k očkování si to dovolím nepřijmout.

frantacizek ( 16. března 2021 18:07 )

moc smutné.. dodatečně upřímnou soustrast rodinám. S dalším onemocněním v nějakém terminálním stadiu se dá těžko čelit už i každé virové infekci..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa