Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miliardář Sehnal (ODA) se nechal přednostně očkovat. I přes zákaz nemocnice!? Složte mandát, vyzvalo ho vedení Prahy 18

Autor: veef - 
3. března 2021
16:25

Miliardář a někdejší místostarosta Prahy 18 Pavel Sehnal (ODA) dostal v Nemocnici Na Bulovce na začátku týdne přednostní dávku vakcíny proti covidu-19. I přesto, že nepatří mezi skupinu obyvatelstva, která je v současné době očkována. Mluvčí Nemocnice Na Bulovce Šimon Štefanides Blesku potvrdil, že tak došlo i přes výslovný zákaz ředitele nemocnice Jana Kvačka. Jak je to možné?

Pavel Sehnal, který je aktuálně zastupitelem v Letňanech a podle žebříčku časopisu Forbes 65. nejbohatším Čechem, se v minulých měsících dostal do povědomí českého národa především jako majitel Výstaviště Letňany, které si stát od konce loňského října do začátku února pronajal pro polní nemocnici.

Nemocnice nebyla nikdy využita a celkový účet za ni činil asi 100 milionů. Kritika se nesla jak na hlavu Sehnala, tak i na vládu za to, že výstaviště pronajímá za nepřiměřenou výši pronájmu. Ten měl činit 26 milionů korun za dva měsíce, Sehnal se ale hájil, že jde o nezbytnou částku, které jsou nezbytné pro provoz haly. Teď má ale miliardář, který je jedním z nejbohatších Čechů, další problém.

Podle informací, které přinesl server Seznam Zprávy, byl Pavel Sehnal začátkem týdne přednostně očkován v Nemocnici Na Bulovce, i když je v současné době „na řadě“ především skupina obyvatel starších 70 let a učitelé a samozřejmě dále probíhá očkování zdravotníků.

Ředitel nemocnice očkování zakázal

„Naše nemocnice se domluvila s Bulovka Dental Clinic, kterou pan Sehnal vlastní, že v rámci přednostního očkování zdravotníků bude naočkováno i 6 lékařů z této kliniky. Na základě této domluvy kontaktoval pan Sehnal ředitele nemocnice Jana Kvačka, zdali by mohl být očkován spolu se zdravotníky, ředitel mu ale explicitně vysvětil, že nepatří do přednostní skupiny a dávku dostat nemůže,“ řekl Blesku mluvčí Nemocnice Na Bulovce Šimon Štefanides.

Sehnal přesto dávku dostal, jak je to možné? „Bylo nahlášeno 6 zdravotníků z Bulovka Dental Clinic, při registraci se všichni prokázali příslušným potvrzením, proto dostal vakcínu i Pavel Sehnal,“ dodal Štefanides. Sehnal však lékařem není.

„Žádám všechny, aby přijali moji omluvu"

Proti tomuto nařčení se nicméně brání a prohlašuje, že jeho prvotním úmyslem bylo především chránit kolegy, protože se často na klinice vyskytuje a může tak být možným přenašečem nákazy covid-19. „Nechal jsem se přesvědčit a podlehl naléhání svých spolupracovníků, abych se nechal naočkovat. Ano, pocit zodpovědnosti a snaha ochránit mé spolupracovníky a pacienty našich zdravotnických zařízení u mě po krátkém zvažování nakonec převážil nad možnou negativní reakcí v médiích, na což mě někteří kolegové předem upozorňovali," řekl pro Blesk Pavel Sehnal.

„Moje firma provozuje dvě zdravotnická zařízení, a to Lázně Praha a Bulovka Dental Clinic. Obě firmy osobně řídím a pravidelně navštěvuji, a jsem tak i potencionálním přenašečem nákazy. Kolegové zdravotníci mě opakovaně vyzývali, ať se nechám stejně jako oni naočkovat proti covid-19, což jsem na základě jejich doporučení učinil, aby nehrozilo, že je nakazím," pokračuje Sehnal.

„Očkování proběhlo v nemocnici, kde jsem pravdivě uvedl, že jsem majitel a ředitel dentální kliniky, a za lékaře jsem se nikdy a nikde nevydával. S ohledem na skutečnost, že se skutečně podílím na chodu těchto zdravotnických zařízení, se domnívám, že jsem se žádného nemorálního postupu nedopustil. Protože se mi ve spolupráci s mými kolegy daří testovat stovky zaměstnanců zejména v ohrožených firmách, věřím, že veřejnost mé počínání pochopí a umožní mi, abych si tu jednu dávku vakcíny odpracoval. Pokud jsem se rozhodl nesprávně, žádám všechny, kterých by se to dotýkalo, aby přijali moji omluvu,” uzavřel svoje vyjádření politik.

Očkování řeší policie

Sehnalovým očkováním se bude zabývat i pražská policie. „Na základě zveřejnění článku v médiích jsme se případem přednostního očkování začali zabývat. V současné chvíli zjišťujeme veškeré okolnosti,“ potvrdila Blesku Eva Kropáčová z pražské policie.

Rezignace?

Od jednání jednoho ze svých zastupitelů se distancovala i městská část Praha 18, kde Pavel Sehnal působí jako radní. „Vedení městské části Praha 18 se od postupu pana Sehnala zcela distancuje a odmítá takové konání akceptovat, a to i proto, že jen na území Letňan se k očkování doposud nedostaly desítky osob starších 80 let, kteří tak stále čekají na první dávku vakcíny,“ zveřejnila radnice na svém facebookovém profilu.

„Letňanští radní vyzývají Pavla Sehnala, aby okamžitě rezignoval na post zastupitele městské části Praha 18 a složil tak svůj mandát. Další setrvávání pana Sehnala na postu zastupitele poškozuje Městskou část Praha 18 a všechny její obyvatele,“ uzavřela městská část.

Zorka ( 3. března 2021 23:22 )

Tak zase to dostávaj jenom ty bohatý.To vždycky bylo,je a bude.S tím nic nenaděláme.Prostě prachy vládnou světem.

jiznicechy ( 3. března 2021 22:24 )

Přátelé, další VIP papaláš, kuchař aj., kteří mají strach o nás, aby nenakazili nás! Jak přece jinak! Ať už jdou do p....e! Banda grázlů, která to tady vede a těchto participujících přísavek! Nemají vakcíny pro skutečně ohrožené lidi, kteří musí chodit makat a takováhle *** nám tady budou předkládat, jak byl spolupracovníky přemlouván, aby se nechal naočkovat, protože vlastní kliniku a mohl by to na někoho nakašlat!

Uživatel_5383920 ( 3. března 2021 19:55 )

Dokud se tyto podvody v nouzovém stavu
nebudou citelně trestat, nikam to nepovede.

Covid_19 ( 3. března 2021 18:22 )

takový typický papaláš, pěkně se vybarvil, je to něco jako kapitán Schettino, má hlavně strach o sebe

J H ( 3. března 2021 18:10 )

UTRATIT !!! Narcistický bývalý vekslák který si do svých firem věší svoji podobiznou v nadživotní velikosti...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa