Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hnilička a Šlégr dostali za party tučnou pokutu. Hotelu kmotra Bendy hrozí flastr 500 tisíc

Autor: sova - 
23. února 2021
14:40

Teplická kauza zakázané narozeninové party bývalého poslance Petra Bendy, která mimo jiné stála místo šéfa sportovní agentury Milana Hniličky (za ANO), má pokračování. Ústečtí hygienici udělili nejvyšší možnou pokutu právě Hniličkovi a místopředsedovi Rady ČT Jiřímu Šlégrovi za to, že na oslavě neměli nařízenou ochranu dýchacích cest. Dokazují to fotografie z události pořízené fotografy Blesku. O sankci pro účastníky večírku informovaly Seznam Zprávy.

Podle zjištění serveru mají oba muži zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc korun. Hnilička a Šlégr jsou oba bývalí hokejoví reprezentanti a olympijští vítězové z turnaje v japonském Naganu.

„Ano, dostal jsem pokutu, kterou zaplatím, a tímto to považuji za uzavřené,“ řekl Seznam Zprávám Milan Hnilička. Jiří Šlégr na telefonáty a SMS zprávy novinářů neodpovídal.

Videozáznam jako důkaz neposloužil

Hnilička se Šlégrem nejsou jediní, kteří si z účasti na oslavě v teplickém hotelu Prince de Ligne odnesli pokutu. Vedle nich musí sankci zaplatit také Vlastimil Dvořák mladší, jeden z členů rodiny bývalého politika a podnikatele Petra Bendy.

Potrestání trojice hostů potvrdila médiím i šéfka ústecké krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková. Další informace nechtěla poskytnout s ohledem na skutečnost, že případ prozatím není pravomocně ukončen.

Video  Mejdan v hotelu Petra Bendy: Dorazil i expremiér Paroubek  - reportéři Blesku
Video se připravuje ...

Hnilička, Šlégr i Dvořák se tak mohou proti rozhodnutí hygieniků odvolat, poslanec za Babišovo hnutí ANO to však podle svého vyjádření v plánu nemá a pokutu 10 tisíc korun hodlá uhradit.

Jako důkazní materiál v tomto případě posloužily fotografie, které pořídili na místě fotografové Blesku. Snímky se poté objevily v médiích. Videozáznam, který měla policie rovněž k dispozici, údajně nebyl dostatečně detailní na to, aby mohl prokázat další provinění než samotnou účast na zakázané oslavě.

Pokuta až půl milionu za špatně vyplněný seznam hostů

Případem se ještě zabývá také teplický magistrát. Ten má za úkol zjistit, zda se skutečně všichni, které zjistili policisté, oslavy zúčastnili. Rozhodnout by měl také o pokutě.

Kauza má ještě část, kterou policie předala finančnímu úřadu. Důvodem je takzvaná ubytovací kniha hotelu, která zřejmě nebyla vyplněna správně. Údajně v seznamu chyběla jména ubytovaných účastníků oslavy, kteří v hotelu přespali. Zařízení za to hrozí pokuta až ve výši 500 tisíc korun.

Video  Hniličku a Šlégra nafotili na tajné oslavě. Omlouvám se, ponesu následky, řekl šéf NSA  - iSport.tv
Video se připravuje ...

 

MAMKA2316 ( 23. února 2021 17:57 )

JAKA POKUTA VEN !!!KDYŽ POKUTU TAK ALESPOŇ 10 MEGA !!!!!§

bumb ( 23. února 2021 17:08 )

Trapné velmi trapné.

panda82 ( 23. února 2021 16:41 )

Proč hrozí , má být tučná pokuta, žádné kdyby, pak to tak dopadá, žádný respekt

jajas ( 23. února 2021 16:02 )

No jo, hrozí.....z toho asi nemůžou oba spát! Taková fraška!

jajas ( 23. února 2021 15:26 )

To tedy Hniličkovi i Šlégrovi nandali s tou 10.000 pokutou! To si určitě příště rozmyslí, než aby to opakovali. Asi budou dlouho na "mizině", než se z toho dostanou! To se mi fakt zdá!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa