Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prymula na fotbale baví Čechy: „Ty v*le, ty divochu, dyť já ten lockdown nedělám pro sebe”

Aktualizováno -
19. února 2021
11:44
Autor: Mii - 
19. února 2021
10:31

Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější. Během pandemie koronaviru se mohli Češi několikrát na vlastní oči přesvědčit, že někteří lidé si zkrátka mohou dovolit více než ostatní. A epidemiolog Roman Prymula testoval limity opakovaně. Naposledy ve čtvrtek večer vyrazil na fotbalový zápas Slavie, byť jen pár hodin před tím varoval, jak je současná situace v Česku špatná a doporučoval tvrdý lockdown, který by řadu lidí přikoval doma. Internet okamžitě zaplavila vlna vtipů upozorňujících na absurditu celé záležitosti, ale i zajímavé souvislosti.

Česko, 18. února. V nemocnicích zbývá posledních cca 150 covidových JIP lůžek, zdravotníci se starají o rekordní počet lidí s vážným průběhem nákazy a kabinet Andreje Babiše (ANO) řeší, jak postupovat dál.

Premiérův poradce a exministr zdravotnictví Roman Prymula má jasno – situace je vážně zlá, místo úvah o rozvolňování by se mělo přistoupit ke dvěma až třem týdnům tvrdého lockdownu. Prymula to řekl ve vysílání České televize (ČT).

Selský rozum by radil v kontextu takového epidemiologického vývoje zůstat doma a omezit veškeré kontakty. Navíc když je člověk uznávaným odborníkem, varujícím před kolapsem nemocnic.

Prymula však tento postup nezvolil. Večer stejného dne vyrazil na fotbalový zápas Slavie, spolu s například šéfem ČT Petrem Dvořákem nebo hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Žádné nařízení sice neporušili, vzor pro ostatní Čechy ale také nevytvořili.

Prymulovi se navíc podobný přešlap podařil podruhé. Blesk jej v říjnu vyfotografoval v nočních hodinách v restauraci, která měla být v té době zavřená. Prymula tehdy dokonce musel odstoupit z čela ministerstva zdravotnictví. Později se vrátil jako poradce Babiše, ovšem o tento post po návštěvě fotbalu už také přišel.

Video  Na zápase Slavie byl i Prymula. Pár hodin předtím vyzýval k tvrdému lockdownu  - iSport TV
Video se připravuje ...

Vojtěch do Finska, Prymula do Švédska?

Právě souhrn kroků předních představitelů, které jsou v rozporu s epidemiologickými doporučeními, dodává pandemii v Česku hořký rozměr. Důvěra ve vládu klesá, lidé propadající beznaději.

Jedinou úlevu představuje smích, Češi k němu přistoupili i tentokrát. A po sítích se začala brzy šířit série vtipných obrázků, ve kterých například podotýkají, že v době sportovního utkání přistávalo na Marsu vozítko NASA.

Spekulují také nad tím, zda se pro epidemiologa najde „trafika“ – jeho předchůdce Adam Vojtěch například v posledních dnech získal post velvyslance ve Finsku. „Místo ve Švédsku je volné,“ vzkazují Prymulovi se smíchem Češi.

 „Trafiku? To ses úplně p*sral, ne?“ říká na dalším z výtvorů Babiš Prymulovi právě s narážkou na Vojtěcha a Finsko.

„Ty v*le, ty divochu, pocem… dyť já ten lockdown nedělám pro sebe,“ baví se třeba i Petr Čtvrtníček, připomínající někdejší parodii na fotbalové odposlechy bafuňářů.

Video  Blatný k Prymulovi: Kdo chce tvrdý lockdown, má jít příkladem. Ředitel Marounek schválil výjimku, pak šel na fotbal  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Jiní pak v rámci vtipů upozorňují, že před fotbalem se ve Sněmovně řešilo navýšení schodku rozpočtu na 500 miliard korun, takže Babiš mohl chtít Prymulou jen odvrátit pozornost. Baví se také tím, že epidemiolog se teď určitě bude fotografům intenzivně vyhýbat.

Podívejte se na všechny vtipy:

frantacizek ( 20. února 2021 13:45 )

Tamara=výkonný radar, kterou vyvinula naše lidově demokratická armáda v době, kdy byl právě náčelník v rozpuku jejím členem (pro mladší ročníky)

frantacizek ( 20. února 2021 13:43 )

ten syn by se měl začít česat jinak a možná i vyměnit salon, vypadá jako ta Olga z Pirátů, normálně jsem si myslel, že má náčelník Prymule Tamaru na mladší kamarádky jako já nebo Petr Janda.

yarda ( 20. února 2021 09:07 )

...Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se omluvil za pozvání VIP...
On za tím byl Luftjarda? Tak tím se leccos vysvětluje.

yarda ( 20. února 2021 09:04 )

Kdyby se na ten zápas vlámali i nějací fotbaloví chuligáni, těm vipákům dali po papuli, nějaké parlamentní flákance by taky mohly padnout, asi bych takové hrubé násilí svými ústy co nejhlasitěji odsoudil, ale pomyslel bych si, že ten výkvět národa konečně udělal něco užitečného.

marmat ( 19. února 2021 23:20 )

robyno1: Vy jste tak příšernej troll, že jak se udělá z Pirátu, a spol.,
+ Institutu V.Klause , za účasti Landy , exkurze na Chebsko do nemocnice....
pojedete !!!
Že existují stejní hlupáci jako Vy , kterým je nutno
promítat záběry z COVID -JIP ve smyčce v každých zprávách je neuvěřitelné
Jste za takovou příšernou hovězinu placen je jisté.....ale kým ???
Pochlubte se....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa