Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podivná oslava narozenin: Kamioňák trávil na Rozvadově půlkulatiny ve frontě na antigenní testy

Autor: zb - 
15. února 2021
16:47

Takhle si oslavu svých půlkulatin řidič tiráku Jiří Vaculčík rozhodně nepředstavoval. Své 55. narozeniny trávil venku na mrazu ve frontě na hranicích v Rozvadově, kde se stovkami dalších kolegů čekal na antigenní testy.

Jeho cesta začala v neděli ve 22 hodin ve Slavkově u Brna. Už ve čtyři hodiny ráno se zasekl na dálnici D5 asi sedm kilometrů před hraničním přechodem v Rozvadově na Tachovsku. „Dvě hodiny mi trvalo, než jsem se na hranice dostal. Chvíli jsem stál, chvíli popojížděl,“ líčil Vaculčík.

Na rozdíl od jiných kolegů měl štěstí. Na odstavném parkovišti našel místo pro svůj kamion a šel si stoupnout do fronty na antigenní testy. Před ním bylo asi „jen“ 100 lidí, za ním tak 800 dalších řidičů...

Tempo pět metrů za hodinu

„Stojím tu od šesti ráno a za čtyři hodiny jsem se posunul o dvacet metrů. Když to půjde tímhle tempem, tak by na mě mohla přijít řada tak ve 22 až 23 hodin večer,“ řekl Vaculčík.

Se svým kolegou Vlastimilem Machálkem (60) jedou přes Německo a Belgii do francouzského přístavu Dunkerque. „Je to úplný nesmysl mít test na koronavir při tranzitu přes Německo. Jestli jsme ho neměli, tak tady v té frontě máme velkou šanci, že ho můžeme chytit,“ dodal Machálek. Ten se ještě děsí toho, co ho čeká na hranicích Německa a Belgie.

VIDEO: Blatný o antigenním testování.

Video  Blatný o antigenním testování: Máte pozitivní výsledek? Běžte domů, zůstaňte v izolaci.  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa