Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ředitel krumlovské nemocnice končí. Florianovi srazilo vaz přednostní očkování příbuzných

Autor: ČTK - 
28. ledna 2021
11:05

Ředitel nemocnice v Českém Krumlově Jindřich Florián skončí ve čtvrtek ve funkci. Instituci bude zatím řídit tříčlenné představenstvo. ČTK to ve čtvrtek sdělil Radek Šíma z kanceláře hejtmana. Ředitel už dřív oznámil, že odstoupí, a to v souvislosti s očkováním proti covidu-19. Nechal totiž očkovat i příbuzné a známé zaměstnanců nemocnice.

Rezignaci vzali ve čtvrtek na vědomí krajští radní. Floriána vyzval k odstoupení v půlce ledna hejtman Martin Kuba (ODS). Ředitel podle něj porušil jihočeskou vakcinační strategii a naboural důvěru Jihočechů v systém.

Chod nemocnice není podle kraje ohrožený. „Podle zákona má valná hromada společnosti, kterou je rada Jihočeského kraje, do dvou měsíců od ukončení funkce pana ředitele - předsedy představenstva, zvolit nového člena představenstva. A nové představenstvo si pak ze svého středu zvolí nového předsedu,“ uvedl Kuba.

Florián ČTK v polovině ledna řekl, že hejtman má právo vybrat si správce svých nemocnic a že odstoupí. K obvinění, že naboural důvěru Jihočechů v očkovací systém, uvedl, že se nařízení hejtmana nedržel ve 100 procentech a obrázek ať si sami udělají lidé, kteří znají jeho práci.

 

zada ( 28. ledna 2021 11:37 )

Ono i očkování zdravotníků měli ředitelé nemocnic pohlídat. Ono očkovat mladého doktora co vůbec nepřijde v práci s nemocnými s covidem - a upozorňuji že a ni v práci nenosí roušku a ni venku, a dělá "kdesi cosi", a vakcínu honem si dal dát (prptpže mu to ředitel umožnil - vakcinovat se mohl ve zdravotnictví kdo chtěl), ač mu je 35 let, jen proto aby mohl za hranice....tak to je taky tedy pořádek v zemi!!! Ředitelé nemocnic si to usnadnili až tak hodně, že vykcíny nezbyly na ty skutečně potřebné!!! Páni ředitelé nemocnic, vy jste vini tohoto stavu! Vy jste nepřemýšleli, které skupuny by se měli očkovat i ve zdravotnictví, které mají řpednost a které ne!!!

zada ( 28. ledna 2021 11:32 )

Správně! A měly by se provést i kontroly všude, kde se vakcinovalo! Za protekce hlavy "dolů". Je nouzový stav a nelze omlouvat. Ryba smrdí od hlavy a pokud se to děje i jinde, a kdejaká sekretářka a "uklízečka" dostala protekčně vakcínu, tak za to poletí z křesla nadřízený. Prostě se nedá nic dělat. Za tohle nesou zodpvoědnost primáři a ředitelé nemocnic!!! To oni protekciovali svoje známé a příbuzné. Ten kdo vakcinuje to měl určitě na něnčí příkaz! Tak teď ať nesou zodpovědnost!!! ne vláda a premiér, ale tito přímo zodpvoědní za to, aby to proběhlo podle nařízení! Tak jsem zvědav co kontroly a udity teď ukážou. A hlavně jestli i ti kontroloři jsou důveryhodní!!!! Jinak z funkce taky ven, náhradníky za ředitele, primáře i kontrolory máme. Je jich dost a poctivých!!!! Nyní je kontrolova všech seznamů vakcinovaných na místě!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa