Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo je pan „nedotknutelný“? Husák je milovník rychlé jízdy i kámoš lobbistů

Autor: Reportéři Blesku - 
27. ledna 2021
05:00

U policie slouží už 35 let a jeho kariéra, během které to nakrátko dotáhl i na policejního prezidenta, nebyla úplně bez poskvrnky. Vladislav Husák je zřejmě milovníkem rychlé jízdy, před lety ho totiž načapali, jak se řítí ulicemi rychlostí skoro 200 kilometrů v hodině. Hodně se diskutovalo o jeho vazbách na vlivného podnikatele, pravomocně odsouzeného lobbistu Romana Janouška. Husákovi zlomila vaz účast na večírku v hotelu Petra Bendy v Teplicích, i když tvrdí, že tam byl pracovně a přespal jen proto, že bylo pozdě.  Policejní prezident Jan Švejdar ho odvolal z pozice šéfa v Libereckém kraji. 

Policejním prezidentem byl Vladislav Husák v letech 2005 až 2007, stál také v čele policejní ochranné služby, kde musel skončit kvůli chybějící bezpečnostní prověrce. Poté se ale stal krajským policejním šéfem na Liberecku. Má za sebou slušnou řádku afér.

2012 – Musel opustit vysoký post náměstka policejního prezidenta kvůli údajně moc těsným vazbám na lobbistu Romana Janouška (52).

2011 – V Obecním domě v Praze ho Blesk přistihl u stolu s bývalým primátorem Pavlem Bémem (57, ODS) a známým pražským vlivným podnikatelem Tomášem Hrdličkou (52) i s Janouškem. A stejně jako teď se obhajoval slovy, že šel zrovna kolem a stavil se jen na limonádu.

V roce 2011 ještě jako náměstek policejního prezidenta se objevil na tajné schůzce kmotrů V roce 2011 ještě jako náměstek policejního prezidenta se objevil na tajné schůzce kmotrů | reprofoto Deník Blesk

2006 – I během svého působení na postu šéfa policie si Husák nelámal hlavu s tím, že by se neměl stýkat s vlivnými. V květnu ho Blesk vyfotil s milenkou na kolonádě v Karlových Varech. Tehdy se mělo jednat o asistentku ředitele kanceláře ministra vnitra.

Husák byl roku 2006 přistižen s milenkou, zrovna když policií hýbal skandál se zmlácenou Kateřinou Jacques Husák byl roku 2006 přistižen s milenkou, zrovna když policií hýbal skandál se zmlácenou Kateřinou Jacques | reprofoto Deník Blesk

V červenci 2006 ho zase MF Dnes přistihla, jak jede na rychlostní silnici Karlovy Vary – Praha autem rychlostí 190 kilometrů za hodinu.

V témže roce byl také podezřelý, že je zapojen v korupční kauze biolíh. Podle Mladé fronty Dnes si před pozatýkáním biolihového gangu často telefonoval s podnikatelem a bývalým poradcem Miloše Zemana (76) Miroslavem Šloufem (†69). Inspekce to ale neprokázala.

Video  Mejdan v hotelu Petra Bendy: Dorazil i expremiér Paroubek  - reportéři Blesku
Video se připravuje ...

xoxo ( 27. ledna 2021 13:39 )

Musíme být jako národ k smíchu. Ten "poďobanej" klukovník je slizoun od pohledu. To je garnitura. Kluci, ale pamatujte si - žádný strom neroste do nebe...

bullshit ( 27. ledna 2021 12:31 )

Myslím, že už to stejně všichni vidí. Možná že budeme mít díky volbě lůzy dokonce i trestně stíhaného prezidenta, pokud mu nedá Ovar milost...
Hlavně že zastánci Bureše a jeho squadry se stále oháněli nějakou "žranicí" na mostě ( mimo jiné v té době zcela legální ), ale masové přešlapy nad lidí kolem Prolhaného jim nevadí.

Anifa ( 27. ledna 2021 11:51 )

Pokud Husáka a Hniličku nadřízení neodstaví, nikdo už jí neuvěří a všichni se utvrdí jaký jsme neschopný,směšný stát

strejda777 ( 27. ledna 2021 09:21 )

No, po sametové revoluci se utla na minimum činnost komoušů a pak, když byli proti odevzdávání majetků církvím za to ještě byli napadáni, že do toho nemají co kecat....majetek církvím prosadila Topka (včetně Kalouse), ODSka a další tehdy oblíbené strany....no a jak to vypadá"kdo by tušil ", že když se dorvaly k moci ty "správné strany", že i ony budou krást? A teď, když tehdy oblíbené strany jsou v opozici se krade dál...ještě jsi nepochopil, že krást se bude vždy a za každých okolností? Že je fuk, kdo je momentálně ve vládě?

strejda777 ( 27. ledna 2021 09:11 )

Ty nadávky si nechej laskavě od cesty. Jinak k tématu.....ano, za tyto nepotrestané prohřešky papalášů je zodpovědna vláda. Tím že nekoná jak má, dělá z lidí blbce. Lidem už trpělivost dochází a nečinnost vlády co se týká skutečných potrestání svých politických kolegů je již dostatečné, aby se na podzim vláda změnila.....Tady v tomto případě mně fakt irituje, že papaláši nachytaní při porušování nařízení a s vazbami na vládu nejsou zbaveni všech svých funkcí okamžitě, případně jim nejsou uděleny alespoň milionové pokuty! To mně fakt už vytočilo......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa