Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obchody s dětským oblečením znovu otevřely: Bez front, rodiče v Praze nakupovali radši i do zásoby

Autor: ČTK - 
19. ledna 2021
12:54

Pro dětské oblečení v úterý dopoledne v Praze do znovuotevřených obchodů vyrazili rodiče i prarodiče. Nakoupili raději víc zboží pro případ, že by vláda prodej tohoto sortimentu opětovně zakázala. Fungovat od úterý mohou také papírnictví. Před prodejnami ve vybraných pražských obchodních centrech se fronty netvořily.

Obchody mohou od úterý znovu prodávat dětské oděvy a obuv, povolený je i prodej papírnického zboží. Výjimka z vládních opatření se netýká jen specializovaných prodejen, čehož obchodníci využili. Plochu s dalším zbožím oddělili páskou.

Oděvní řetězec C&A otevřel dětské oddělení, sdělení vylepil na výlohy svých obchodů. Do prodejny C&A v obchodním centru Galerie Harfa v úterý zašla paní Ivana, která má tříměsíční holčičku. "Neměla jsem doma tolik velikostí a malá roste opravdu rychle. Otevření obchodů pro mě byla docela spása. Nakoupila jsem raději víc velikostí, abych měla do zásoby," řekla.

Do stejné prodejny zašla také žena, která uvedla, že už je babička, a nakoupila oblečení pro vnoučata. Uzavření obchodů s dětským oblečením se podle ní zatím dalo snést, ale pokud by trvalo déle, mohl by to být problém. Chválila ceny v obchodě, které jsou podle ní zhruba poloviční. "Mají i dobrý výběr," dodala.

Dětské oblečení je k dostání také v síti Pepco. Právě na otevření tohoto řetězce koluje od rána na facebooku mnoho dotazů.

Dětská obuv

Pro nákup dětské obuvi otevřela své obchody síť Deichmann, boty pro děti rodiče nakoupí také v prodejnách Baťa. Naopak uzavřené nadále zůstaly řetězce CCC nebo Humanic.

V pasáži Sofie v pražských Modřanech zůstal i nadále zavřený obchod s obuví a koženým zbožím, který nabízí také boty pro děti. Znovu naopak otevřela obě papírnictví na přilehlém náměstí. Prodavačka v jednom z nich při uklízení vystaveného dětského míče zpravodaji řekla, že stále trochu tápe v tom, co všechno lze po znovuotevření prodejny prodávat. "Lidé chodí, zájem bych označila jako zvýšený," uvedla.

V České republice od 27. prosince platí nejvyšší stupeň rizika protiepidemického systému PES. Je zakázán maloobchodní prodej s výjimkou potravin, drogerií, lékáren, optik, galanterií nebo květinářství. Tyto obchody smějí nabízet jen nezbytné zboží.

Video  Blatný: Opatření se prodlužují do 22. ledna, antigenní testy budou i dál. Ministr nevyloučil zpřísnění  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Lubica258 ( 18. října 2022 10:01 )

My jsme se naučili při Covidu objednávat všechno přes internet. Manželka dokonce začala objednávat oblečení pro dceru z http­s://ww­w.ta­maiti­.cz/ , a to se tomu vyhýbala, protože si chtěla nejdřív oblečení prohlédnout na živu. V tu dobu ji ale nic jiného nezbylo a zvykla si na to, a teď furt něco objednává .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa