Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bar v Uherském Brodě otevřel a změnil se na „agitační centrum“: Reaguje na omezení kvůli koronaviru

Autor: VaB - 
28. listopadu 2020
18:26

Další restaurace se dala na cestu protestu. Po restauraci v pražských Kunraticích to je bar Restart v Uherském Brodě. Majitel uvádí, že odmítá „akceptovat absurdní situaci“, chce se navíc „postavit proti odpírání svobody podnikání“.

Restaurace Šeberák v pražských Kunraticích se stala tou první rebelskou. Majiteli se nelíbila aktuální situace kolem rozvolňování opatření související s koronavirovými opatřeními. I přes zákaz se rozhodl svou restauraci otevřít. 

Jenže doslova „za rohem“ na to číhala policie, která také zasáhla. Téměř dvě desítky policistů pak prověřovaly, co se v restauraci děje, a několik hostů, celkem třináct, tam zastihla. „Hlídky na místě udělily osm příkazů v celkové výši čtyři tisíce korun. Zbylé ,přestupce' pak oznámily příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Majitel otevřel i druhý den a policie znovu zasáhla.  „Dovedly mě k tomu chybné kroky vlády a našich představitelů. Ve středu nebo ve čtvrtek nám oznámili, že v neděli nám řeknou, jestli v pondělí budeme otevírat. Takto provozy nefungují. Zoufalí lidé dělají zoufalé činy,“ uvedl majitel Olbert. Když ho policie v pátek vyzvala, aby restauraci uzavřel, učinil tak.  

Video  V pražských Kunraticích ve čtvrtek 26. 11. 2020 otevřel majitel svoji restauraci Šeberák. Přijeli policisté a podnik zavřeli. Porušil totiž vládní nařízení proti koronaviru.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Další nespokojený restauratér

Tentokrát nejde úplně o restauraci, nýbrž o bar Restart v Uherském Brodě. Ten otevřel navzdory opatřením v sobotu. Majitel uvedl, že jeho zařízení nyní slouží jako agitační centrum pro založení politické strany. Podle CNN Prima News k místu v sobotu dorazila policie a bar otevřel už v půl třetí.

Policisty nejprve zajímal důvod, proč je otevřeno, poté je zajímala jména osob, které se v tu chvíli nacházely uvnitř. Primě majitel podniku řekl, že v Česku panuje „covidová hysterie“, na sociálních sítích pak bar uvedl, že odmítá akceptovat absurdní situaci a že se chce „postavit proti odpírání svobody podnikání“.

„Každý z nás se může rozhodnout, zdali si svobodně přijde na pivo či drink, můžete ale sdílet náš názor, ale v žádném případě Vám nikdo tento názor nevnucuje a je jen na Vás, jak se rozhodnete,“ stojí na sociální síti.

Jestli v pondělí dojde k hojně zmiňovanému rozvolňování, rozhodne v neděli mimořádně vláda. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa