Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus znovu v Bílém domě: Pozitivní je muž Trumpova viceprezidenta. A co Pence?

Autor: ČTK - 
25. října 2020
08:51

Marc Short, šéf kanceláře amerického viceprezidenta Mikea Pence, měl pozitivní test na koronavirus. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na sobotní vystoupení viceprezidentova mluvčího. Sám Pence a jeho žena měli test na koronavirus negativní.

„Viceprezidentu Penceovi a paní Penceové dnes vyšel test na covid-19 negativně. Dále se těší dobrému zdraví,“ uvedl mluvčí Devin O’Malley. Dodal, že viceprezident se bude držet svého harmonogramu „v souladu s pokyny Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí pro nezbytný personál “.

Agentura AFP upozornila, že Spojené státy v sobotu zaznamenaly rekordní nárůst nakažených, a to druhý den za sebou. Podle údajů Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) přibylo v USA od pátku do soboty 88 973 nově infikovaných. V pátek země vykázala 79 963 nově nakažených.

Denní přírůstky mrtvých pacientů s covidem-19 se ve Spojených státech od počátku podzimu stabilně pohybují mezi 700 až 800 lidmi. V sobotu jich nicméně přibylo 906.

Od počátku pandemie se v USA podle aktuální bilance JHU koronavirem nakazilo téměř 8,6 milionu lidí, z nichž 224 886 zemřelo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa