Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šokující záběry z koronavirové nemocnice: Těla obětí se povalují v pytlích po chodbách

Autor: ČTK - 
22. října 2020
17:07

Rozruch na internetu i v ruských celostátních médiích vyvolaly záběry zachycují pytle s mrtvými ve sklepení „koronavirové“ nemocnice v Barnaulu, západosibiřském městě s asi 630.000 obyvateli. Místní úřady vysvětlily nahromadění těl tím, že nemocnici „v podmínkách rostoucí úmrtnosti na koronavirus chybějí patologové,“ uvedl list Kommersant.

Kvůli nedostatku patologů zařízení nestíhá pitvy a ani není s to včas předávat těla zesnulých pozůstalým. „Bohužel, stalo se, že množství mrtvých vzrostlo, ale děláme vše možné, aby se zkrátilo čekání na pitvu. Pracujeme na dvě směny, bez dnů volna,“ prohlásil vedoucí patologie.

Deník připomněl, že zákon a vyhláška ministerstva zdravotnictví nařizuje povinnou pitvu v případě všech pacientů, kteří podlehli infekční nemoci, jakož i v případě takového podezření.

V barnaulské nemocnici, ve které je pro pacienty s covidem-19 vyhrazeno 600 lůžek, zemřelo jen tento měsíc 98 lidí. Koronavirem se v této nemocnici podle agentury Interfax nakazil i primář a jeho zástupce, jakož i několik dalších zdravotníků.

Rusko dnes oznámilo 15.971 nových případů nákazy a 290 úmrtí za uplynulých 24 hodin. Dosud nejvyšší denní počet úmrtí země zaregistrovala ve středu, kdy s nákazou zemřelo 317 pacientů. Od vypuknutí pandemie se v zemi s přibližně 146 miliony obyvatel nakazilo více než 1,46 milionu lidí, z nichž 25.242 nákaze podlehlo. Rusko je z hlediska počtu nakažených čtvrtou nejpostiženější zemí na světě po USA, Indii a Brazílii.

Prezident Vladimir Putin nicméně ve středu podnikatele a průmyslníky ujistil, že vláda se kvůli koronaviru nechystá zavést tvrdá omezující opatření. Vyzval je, aby se zapojili do výroby vakcíny proti koronaviru, kterou označil za dobrý byznys i z hlediska vyhlídek na světovém trhu. Ještě dříve mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že úřady v reakci na rostoucí údaje o počtech nakažených v současnosti neplánují zavést celostátní karanténu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

asenad ( 27. října 2020 20:41 )

Já nic šokujícího nevidím. Rusko docela dobře zvládá covid 19

krapotkin ( 24. října 2020 11:55 )

Jde jenom o zastrašování lidí, aby poslouchali nařizování teroristů z ANO.

Bedoslav ( 23. října 2020 16:52 )

Vy jste opravdu odporné slabomyslne howada. Proč to sem dáváte, zaspali jste dobu, možná v 1 vlně by vám to někdo žral, teď jste jen k smíchu nebo spíš kpláči. Komu sloužite mrzaci, českému národu ne. Hnusaci.

Letter007 ( 23. října 2020 10:03 )

Takový článek tady může hodit jen totální hovado

dedeha ( 22. října 2020 23:49 )

Pokiaľ viem, tak toto bolo zverejnené v prvej vlne, ako že sa to dialo v Taliansku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa