Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plzeňany i firmy zasažené koronavirem podpoří město: Připraveny má desítky milionů

Plzeň podpoří své občany a podnikatele při druhé koronavirové vlně.
Plzeň podpoří své občany a podnikatele při druhé koronavirové vlně.  (Autor: Romana Vébrová)
Autor: rv - 
25. října 2020
11:15

Podpořit své občany i místní firmy zasažené druhou koronavirovou vlnou plánuje Plzeň. Na rozdíl od jara se ale kvůli tomu nebudou schvalovat speciální pravidla, jaká jsou obsažená v Plzeňské protikoronavirové dvanáctce. Na podporu město vyčlenilo několik desítek milionů.

K poskytnutí podpory teď bude Plzeň přistupovat více individuálně. „Je tomu tak zejména proto, že tentokrát již stát vyhlašuje podpory v oblasti kultury, sportu a v oblasti nájmů. Domníváme se, že tato státní podpora pomůže minimálně v první fázi, a město by v některých případech mohlo navázat se svojí dotací,“ vysvětlil primátor Martin Baxa.

Důležitá je sociální oblast

U městem zřizovaných příspěvkových organizací a společností se podle radního Davida Šloufa už podařilo srovnat propady v hospodaření. „Realizovala se i podpora do oblasti sportu. Nadále budeme zejména zajišťovat podporu neziskového sektoru v sociální oblasti. Zde cítíme největší nápor a považujeme za nezbytné v tomto pokračovat,“ uvedl Šlouf.

Peníze na podzimní podporu vezme město ze stále ještě volných zdrojů z jarní vlny. Tehdy se na pomoc vyčlenilo 250 milionů. „Předpokládáme, že na druhou vlnu budeme moci uvolnit několik desítek milionů korun,“ doplnil radní David Šlouf.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa