Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holiči stříhali zákazníky přes noc až do 5:55. Lidé je podpořili kávou i „energeťákem“

Autor: sč, for - 
22. října 2020
11:40

Dva zlínští holiči Michael a Lukáš se s dočasným uzavřením barber shopu vyrovnali po svém. Popadli nůžky a kafe a své zákazníky zvali na poslední stříhání. Tedy minimálně do 3. listopadu, do kdy platí nová opatření vlády. Upravovali vousy i vlasy až téměř do šesti do rána, dokdy svou prodejnu mohli nechat otevřenou. 

Vláda ze dne na den výrazně omezila život v Česku. Premiér Andrej Babiš (ANO) na tiskové konferenci po jednání vlády popřel, že by se jednalo o lockdown, přesto se odehrává podobná situace jako na jaře. Je omezen pohyb osob, jsou zakázány cesty do zahraničí vyjma služebních cest a od čtvrtka od rána musí zavírat maloobchody a služby, které neprodávají potraviny, drogerii či zdravotnické vybavení a potraviny pro zvířata. 

To je velkou ránou pro tisíce živnostníků. Mezi nimi je i Michael Janík ze zlínského barber shopu Na Fešáka. Holiči se tak rozhodli jednat okamžitě. V reakci na nová opatření se totiž rozhodli stříhat celou noc. A to až do 6:00, kdy museli povinně zavřít. 

Holiči nyní noční směnu dospávají. Skončili za pět minut šest a vousy i vlasy zkrášlili desítkám mužů. „V lakýrkách je to zabíračka. Krize přišla okolo druhé hodiny. Bolely nohy i kolena,“ reagovali holiči. Naštěstí jim muži dodávali energii, a to doslova. Přímo pod nůžky jim dávali kafe z benzinky a energetický nápoj. 

Stihli jste také na poslední chvíli něco, co je od čtvrteční šesté ráno nedostupné? Znáte někoho takového? Podělte se a pošlete nám mail na tip@blesk.cz 

Holiči popadli energiťák a vrhli se na práci až do rána. V šest ráno musí zavřít kvůli vládním opatřením (22.10.2020) Holiči popadli energiťák a vrhli se na práci až do rána. V šest ráno musí zavřít kvůli vládním opatřením (22.10.2020) | ČTK / Glück Dalibor

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa