Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi se promořují v hobbymarketech: „Horší než Vánoce,“ líčí zákaznice. Co na to Prymula?

Autor: Jakub Veinlich - 
19. října 2020
05:00

Podle politiků nás čekají kritické dny. Při nich bychom měli být opatrní a dodržovat všechna pravidla. Ideálně zůstávat doma, jak vyzývají Andrej Babiš (ANO) či Roman Prymula (za ANO). Řada Čechů si ale opatrnost vysvětlila po svém. O víkendu praskala parkoviště u hobbymarketů a obchodních domů s nábytkem ve švech. Podle ministra zdravotnictví je zatím vše v regulích.

„Já vás prosím, zůstaňte doma, zůstaňte s rodinou. Pokud můžete, pracujte z domu,“ apeloval premiér Babiš ve svém nedělním proslovu, který nahradil jeho pravidlené nedělní hlášení Čau lidi. Tentokrát Babiš natáčel přímo na Úřadu vlády a před českou vlajkou. „Nejdůležitější je nemít ten kontakt, to znamená nikam nechodit, necestovat, být s rodinou, a když jste s rodinou, tak vlastně nepotřebujete ani tu roušku,“ dodal.

Marná sláva, Čechy to prostě o víkendu opět táhlo do obchodů. Když jim vláda zavřela restaurace, bary, ale i fitness centra či bazény a vnitřní sportoviště, zrušila i amatérské sportovní zápasy, zapověděla kina a divadla... Tak začali Češi kutit.

„Včera ráno jsem byla v hobbymarketu a bylo tam tak příšerně narváno, že jsem stála v koloně, abych se vůbec dostala na parkoviště. Extrémní množství lidí, horší než o Vánocích. Česko se fakt promořuje v hobbymarketech,“ popsala svůj víkendový zážitek Blesk Zprávám čtenářka Markéta.

V době, kdy ministr zdravotnictví Roman Prymula varuje před tím, že Česko čeká kritických deset až 14 dní, se vydala strávit čas do obchodu řada lidí, aby dokoupili zásoby či potřebné věci do svých domácností a na své zahrady, zahrádky či třeba zazimovávané chaty.

S návalem má svou zkušenost o víkendu i čtenář Blesku Honza. „Překvapilo mne, že bylo v sobotu večer tak plno,“ přiznává. „Ale v prodejně lidé celkem dodržovali rozestupy,“ poznamenal.

Video  Prymula vzkázal: Zůstaňte doma. A lidé se ho ptají, co mají dělat o víkendu?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Fotografie s přeplněnými parkovišti i prodejnou plnou zákazníků ukázal redaktor Blesk Zpráv ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi. Podle jeho slov není situace v obchodě nijak mimořádná. „Na snímku dramatické porušování pravidel vidět není,“ reagoval Prymula. Lidé dle něj patrně v obchodech dodržují režimová omezení. „Tedy odstupy, dezinfekce a roušky,“ poznamenal ministr. Taková pravidla jsou vyhlášena společně s ostatními opatřeními.

Prymula: Na Staromáku to bylo horší

„Myslím, že na Staromáku to bylo podstatně horší,“ narážel Prymula na nedělní demonstraci chuligánů v centru Prahy, kteří neměli mnohdy ani roušky, ani nedodržovali předepsané rozestupy.

„Dělejme vše pro to, abychom touto zkouškou vyšli se ctí, nikoli zbabělostí, nikoli pohodlností, ale odpovědností vůči sobě i vůči druhým,“ apeloval přitom v pátek na Čechy ve svém projevu prezident Miloš  Zeman. I jemu ovšem mnozí vyčítají, že „káže vodu a pije víne.“ Sám se totiž nechce vzdát slavnostního ceremoniálu u příležitosti předávání státních vyznamenání 28. října na Pražském hradě.

Video  Babiš po Prymulovi a Zemanovi vyzval lidi: Zůstaňte doma, s rodinou, jděte jen do práce  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

marmat ( 8. listopadu 2020 23:43 )

Kandidujte....Tady je Vás skutečně škoda !!!

marmat ( 8. listopadu 2020 23:41 )

Dovolte si i PSÍ KUSY......Najust všem
3 týdny po Staromáku máte evidentní MEGA-absťák

marmat ( 8. listopadu 2020 23:37 )

kahuja: Proč i bez Covidu začnou 14 dní před Vánoci doma
mejt okna, podlahy, prát záclony a jančit......
Žili/žijí tedy celý rok v čurbesu ???

marmat ( 8. listopadu 2020 23:34 )

prazanda1: Jak libo......Jaký si TO uděláte, takový TO zkrátka máte
Promořujte , je to Vaše volba...Není to ovšem na vytahování TRIKA !!!

marmat ( 8. listopadu 2020 23:31 )

joanna5: Zkuste si NĚCO jiného přečíst o Covidu i jinde ....Mimo bulvár

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa