Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Párty v restauraci pokračovala i po zavíračce! Na hosty i majitele si došlápla policie, vysoké pokuty

Autor: jim - 
14. října 2020
15:56

Ve středu večer odbilo 20 hodin a v tu chvíli začal v Česku platit zákaz vstupu lidí do restaurací a barů jako opatření proti šíření nemoci covid-19. Jenže v restauraci ve Vodičkově ulici zůstalo v zavřeném lokále 35 lidí, kteří dál pili alkohol a bez zakrytých úst se bavili. Do podniku proto zavítala pražská policie a rozdala tisícové pokuty hostům. Majitel restaurace může dopadnout ještě hůř, neboť mu hrozí postih ve výši 3 milionů korun!

Ve 20 hodin personál restaurace v centru Prahy zamkl hlavní vchod a hosté se přesunuli do zadní části sklepních prostor, kde pokračovali v pití alkoholu a zábavě. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka v případě, že zákazníci chtěli jít pryč,  oslovili obsluhu, která je vyvedla zadním vchodem.

„Tímto zadním vchodem se policisté do restaurace dostali a zjistili, že se tam nachází 35 osob, které tam nesmějí být, pijí alkohol a nedodržují mimořádná nařízení,“‎ řekl mluvčí. V jednadvaceti případech policisté uložili pokuty za nezakrytí dýchacích cest v celkové částce téměř 11 tisíc korun, v šesti případech zjistili neoprávněné přechovávání drog a na jednoho muže byl vydán příkaz k zatčení pro drogovou trestnou činnost. Provozovatele restaurace policisté oznámili správnímu orgánu a nyní mu hrozí pokuta až 3 miliony korun.

Tvrdý postup

Podle Daňka budou policisté v podobných akcích pokračovat: „Budeme ve větší míře a s větším nasazením dohlížet na dodržování mimořádných nařízení. Nyní již není prostor k benevolenci a policisté přejdou k razantnějším způsobům řešení, což je například ukládání pokut v příkazním řízení. Toto se bude týkat hlavně chronických odmítačů nařízení a těch, kteří je porušují úmyslně,“‎ sdělil pražský mluvčí k plánovanému postupu.

Video Pražští policisté rozdali pokuty v restauraci ve Vodičkově ulici. Lidé zde byli po osmé hodině večer, kdy mají podle vládního nařízení tyto podniky být pro hosty uzavřené. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Restaurace, hospody, bary i kavárny jsou od středy prázdné – na základě přísnějších opatření, které vláda vyhlásila na pondělní tiskové konferenci, musely podniky zase zavřít. Výdejová okénka mohou do 20:00 fungovat.

kralovna-vsech-mori ( 14. října 2020 18:40 )

Středa 20 hod ještě nebyla, tak co to píší?

adeso ( 14. října 2020 17:33 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa