Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chorvatsko odsouvá další uvolnění hranic. Nakažených neubývá, ovlivní to Česko?

Autor: Mii - 
2. srpna 2020
16:21

Chorvatsko plánovalo v těchto dnech provést další uvolnění ze série koronavirových opatření, nic však neprovede. Hranice zůstanou i nadále pro třetí země uzavřené. Důvodem jsou pokračující přírůstky nakažených v okolních státech, vláda se tak rozhodla, že raději bude opatrná. Pro cestovatele z Evropské unie včetně Česka se nic nemění.

„Existují sice určité výjimky, za nichž lze vstoupit a cestovat přes Chorvatsko, ale vzhledem k epidemiologické situaci v sousedních státech nebyl žádný důvod ke zmírnění opatření,“ prohlásil v sobotu chorvatský ministr vnitra Davor Božinović, informoval server dnevnik.hr. Opatření zakazující překračovat lidem třetích zemí hranice Chorvatska tak bylo prodlouženo.

Mezi tyto třetí země patří všechny státy, které nejsou součástí Evropské unie. Nejsou mezi nimi ani Island, Norsko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Češi, kteří chtějí k Jadranu vyrazit, se tak nemusí obávat, žádné omezení pro ně neplatí. Musí však počítat s tím, že v Chorvatsku je nutné nosit roušky v obchodech a hromadné dopravě.

V zemi se dosud nakazilo 5224 lidí, aktuálně nakažených je 738. Zemřelo 145 osob. Za sobotu bylo potvrzeno 85 nových případů nákazy. V sousedních zemích je situace o poznání horší, Bosna a Hercegovina za sobotu hlásí 432 nových případů a Srbsko 330.

Video  Z Chorvatska bez problému a karantény? Jistota to není, varuje Maďar  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kopyto ( 3. srpna 2020 04:12 )

Jeď taky a uvidíš proč

arne100 ( 2. srpna 2020 23:09 )

Kam teda ty ubozí čecháčkové pojedou.Oni přece musí už kvůli sousedům či spolupracovníkům vykladat ty nesmysly co si přivezou domů.

kralovna-vsech-mori ( 2. srpna 2020 17:51 )

Proč ty tlusý baby musí jet vyvalovat pupek k moř?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa