Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Remdesivir nepomohl! V Brně zemřela těžce nemocná žena, měla koronavirus

Autor: Hynek Zdeněk, ČTK - 
25. května 2020
11:24

Ani deset dávek amerického léku remdesivir nepomohlo ženě (†51) z Ostravska, jejíž život se snažili zachránit lékaři ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. Žena neumřela přímo na koronavirus covid-19, byť jím byla také nakažena.

„Úmrtí nesouviselo s onemocněním covid-19 a léčbou remdesivirem. Pacientka měla další závažné komplikace, z nichž se jedna náhle zhoršila,“ uvedla Dana Lipovská mluvčí nemocnice. Pacientka byla v Brně poté, co ji v první polovině května převezli zdravotníci z Ostravy.

Nemocnice tak již nemá žádného dalšího pacienta s nemocí covid-19 na Anesteziologicko-resuscitační klinice, kde se stará o pacienty s koronavirem ve vážném stavu. Zařízení má pro tuto péči vymezeno 12 lůžek s možností plicní ventilace. Zmíněná nemocnice je garantem léčby remdesivirem stejně jako další tři nemocnice v zemi.

V Jihomoravském kraji, který má téměř 1,2 milionu obyvatel, zůstává aktuálně už jen 91 nakažených lidí koronavirem covid-19. Nejvíce jich je v Brně (35), nejméně na Hodonínsku (3). V karanténě je 152 lidí.

VIDEO: Maláčová o vyhazovech z práce, Antiviru či home office. V létě chce do Portugalska, řekla v Epicentru na Blesk.cz

Video  Maláčová o vyhazovech z práce, Antiviru či home office. V létě chce do Portugalska, řekla v Epicentru na Blesk.cz.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

tomshark ( 25. května 2020 22:07 )

Pozitivní jsou i vyléčení, taky i několik týdnů. Nikdo nekonstatoval, že by byl neúčinný. Vemte na vědomí, že princip léků je potlačení množení viru, nikoli jeho eliminace z organismu. To musí buněčná imunita a to trvá minimálně 2 týdny

tomshark ( 25. května 2020 22:02 )

Je to cena prodejní

tomshark ( 25. května 2020 22:01 )

Musíte počkat na vyléčení všech, počátek nelze hodnotit

BoziMilda ( 25. května 2020 21:31 )

Stejně, jako u valné většiny ostatních. Prostě je to jako chřipka, umírající dorazí, těžce nemocné zle potrápí a z mladých zabije jednoho z tisíce, který se to pokoušel přechodit. Akorát je to nakažlivější (možná).

BoziMilda ( 25. května 2020 21:27 )

U nás je to ale teď právě naopak. Kdo má Covid, tak je automaticky započítán do statistik, i když by mu bez Covidu zbýval třeba jen týden života. Takže naše úmrtnost je ještě nižší. Nebo si myslíte, že např. ten 95-letý pacient, který byl během ledna a února třikrát hospitalizován pro zhoršující se činnost srdce, by se bez Covidu dožil léta ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa