Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaplatil jsem 70 tisíc a chtěl jsem vyvézt ženu, zlobí se senior (66). Místo turnaje v zamořené Francii bude zahrádka

Autor: jg - 
9. dubna 2020
17:53

Za úspory 70 tisíc korun měli v plánu zažít nezapomenutelné. Před vypuknutím koronavirové krize složil Petr Polák (66) ze Zlína peníze v cestovce a těšil se, jak cestu spojí s tím, že v první polovině června bude na mistrovství světa veteránů ve stolním tenisu ve francouzském Bordeaux obhajovat titul mistra světa v deblu. Jenže z plánů kvůli koronavirové epidemii sešlo.

Chtěl jsem vyvézt ženu...

Místo toho bude zarytý sportovec zahradničit. „Oba jsme v důchodu, pro nás je to opravdu značná částka. Ženu jsem chtěl vyvézt na pěknou dovolenou, já se těšil na adrenalin za stoly a taky na setkání s kamarády z celého světa. Naráz bác a bezesné noci,“ popisuje Polák.

Petr Polák se před dvěma lety  stal v americkém  Las Vegas  mistrem světa v deblu. Petr Polák se před dvěma lety stal v americkém Las Vegas mistrem světa v deblu. | Jana Gogová

Čekám aspoň na voucher

Termín šampionátu se posunul na jaro příštího roku. „Peníze asi neuvidím, čekám alespoň na voucher. Určitě se udržím v kondici a uvidíme příští rok. Řešení, které přichází, vidím jako pochopitelné a docela přijatelné v téhle době, kdy je všechno jinak. Jen ne tak, jak bychom si přáli,“ vypráví sportovec, který zároveň rád zahradničí. „Budeme si tak užívat naší zahrady,“ uzavřel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa