Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblíbeného doktora (†58) zabil koronavirus. „Byl výjimečný, bude nám chybět,“ truchlí kolegové

Autor: Darina Jíchová - 
7. dubna 2020
18:00

Velšský torakochirurg a otec dvou dětí Jitendra Rathod (†58) podlehl koronaviru způsobujícímu nemoc covid-19. Lékař, který byl mezi přáteli, kolegy i pacienty známý jako Jitu, se stal dalším britským zdravotníkem, kterého nákaza zabila. „Bude nám moc chybět,“ shodují se jeho spolupracovníci. Rathod byl zcela oddaný své práci a rodině, zprávu o jeho smrti přinesl Daily Mail.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že doktor Jitendra Rathod zemřel dnes ráno. Lékař byl hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče poté, co u něj byl diagnostikován covid-19,“ oznámila v úterý Fakultní nemocnice v Cardiffu.

Vynikající lékař a skvělý člověk

„Byl to oddaný lékař a na pacientech mu hluboce záleželo. V kolektivu byl velmi oblíbený a respektovaný. Nebyl jen skvělý lékař, byl hlavně výjimečný člověk,“ stojí v oficiálním oznámení.

„Doktor Rathod po sobě zanechal manželku a dva syny. Všem nám bude moc chybět,“ Rathod ve Fakultní nemocnice v Cardiffu pracoval od 90. let minulého století, působil výhradně zde, až na krátkou praxi v zahraničí. Není známé, zda měl lékař nějaké další problémy, nebo zda zemřel čistě na následky koronaviru.

Koronavirus v Británii

Rathodovou specializací byla torakochirugie, prováděl operace srdce, plic a dalších hrudních orgánů. Nejméně 14 britských zdravotníků zemřelo na nákazu koronavirem. K úterý 7. dubna si pandemie v Británii vyžádala 5373 obětí, více než 52 tisíc lidí se nakazilo, uzdravených je zatím necelých 300 osob. Mezi nemocnými je také premiér Boris Johnson, který je hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče.

Greinfild ( 7. dubna 2020 22:04 )

Ano kdesi v ***i byl oblibeny ***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa