Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemřel další zdravotník s koronavirem: V nemocnici ho prý nutili pracovat, i když mu bylo zle

Autor: ran - 
5. dubna 2020
21:19

John Alagos je po Aimee O'Rourkové (†38) a Areemě Nasreenové (†36) dalším zdravotníkem z Britských ostrovů, který zaplatil za svoji práci „na frontové linii“ životem. Podle slov Johnovy matky mu prý nedovolili ze směny odejít. Nemocnice to popírá, nikdy prý nikoho netlačila zůstat v práci, pokud někomu skutečně nebylo dobře.

Johnovi (†23) se udělalo špatně na 12hodinové směně, kterou sloužil jako zdravotní bratr na oddělení, kde se staral o pacienty nakažené koronavirem. Bylo to v nemocnici ve městě Watford nedaleko Londýna. Směnu dotáhl do konce a přišel normálně domů. Dle slov jeho matky Giny Gustilové (50) pro Daily Mail netrpěl nikdy žádnými vážnými zdravotními problémy. Nyní ale měl horečky, proto mu doporučila si vzít něco na jejich sražení.

„Když jsem viděla, v jakém stavu syn je, ptala jsem se ho, proč neodešel z práce dřív domů. Řekl mi, že mu to nedovolili, že mají málo lidí,“ popsala s pláčem nešťastná žena. Jen o pár minut později Johna nalezla v bezvědomí na posteli. „On začal úplně modrat, bylo to strašné,“ dodala. Přivolaným záchranářům se ho již nepodařilo oživit.

„Od synových kolegů jsem se pak dozvěděla, že na sobě po celou tu dobu neměl žádné ochranné pomůcky. Oni tam nepoužívají ani pořádné masky, mají jen úplně obyčejné roušky, a to je všechno.“  

Mluvčí nemocnice však ve vyjádření pro média jakékoliv pochybení odmítá. „Personál byl podrobně instruován, co se týče rozpoznávání příznaků onemocnění covid-19. Od zaměstnanců nikdy neočekáváme, že budou s těmito symptomy dál pracovat, ani s prudkými příznaky jakéhokoli jiného onemocnění.“ Dodala, že zaměstnanci jsou také pravidelně školení v tom, jaké ochranné prostředky používat. 

V současné době je oddělení, na němž muž pracoval, mimo provoz, pacienti jsou přeposíláni do jiných nemocnic. Důvodem mají být podle serveru Mirror problémy s dodávkami kyslíku. 

John pocházel z Filipín, kde se narodil. Jako ještě s malým klukem s ním odjeli rodiče do Velké Británie. Posléze se stal britským občanem.

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa