Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Koronavirus v ODS: Nakažený senátor Karpíšek je v domácí karanténě

Senátor ODS Pavel Karpíšek se nakazil koronavirem.
Senátor ODS Pavel Karpíšek se nakazil koronavirem.  (Autor: ODS a Reuters)
Aktualizováno -
31. března 2020
15:35
Autor: ČTK - 
31. března 2020
14:00

Senátor ODS Pavel Karpíšek se nakazil koronavirem, je v domácí ošetřování. Oznámil to dnes na svém facebooku. Tisková tajemnice horní komory Sue Nguyen řekla, že Karpíšek je zatím jediným senátorem, u kterého byla nákaza potvrzena. Preventivní karanténu mají do 2. dubna všichni, kteří s Karpíškem přišli do kontaktu. Plánované jednání horní komory v příštím týdnu tak ohroženo není, řekl televizi Prima místopředseda Senátu Jiří Růžička (za TOP 09 a STAN).

Mezi poslanci ani zaměstnanci Sněmovny se nákaza podle dnešních informací z dolní komory neobjevila.

„Před malou chvilkou jsem získal výsledek testu na nákazu COVID 19 a je bohužel pozitivní. Léčit se budu v domácí izolaci. Už jsem také hygienikům označil všechny lidi, s kterými jsem se v kritické době setkal, a ti jsou nyní kontaktováni. Děkuji za výborný a profesionální přístup všech lékařů a hygieniků, s nimiž jsem záležitost mé nákazy řešil a řeším,“ uvedl Karpíšek.

„Všichni, kteří s ním (Karpíškem) přišli do styku, jedná se hlavně o členy senátorského klubu ODS, jsou nyní v karanténě. Ta jim skončí 2. dubna. Pokud by se prokázalo, že je někdo z nich nakažený, následovala by další karanténní opatření,“ řekl Primě Růžička.

Plzeňský senátor a starosta Vejprnic Karpíšek je členem senátního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Předsedá podvýboru pro sport a je místopředsedou komise pro rozvoj venkova. Do Senátu byl padesátiletý Karpíšek zvolen v roce 2018.

jarda304 ( 31. března 2020 15:35 )

Přenáší se to i na mylky?

Evka4 ( 31. března 2020 15:00 )

bjuno: Jo Uždenija, ta je taky zralá...

Evka4 ( 31. března 2020 14:59 )

Tak ještě Fiala, Stanjura, Baxa, Kupka, Vystrčil, Vondra, Němcová, Černochová, Zahradil, Benda.. ale jo, pro začátek by to stačilo

bjuno ( 31. března 2020 14:55 )

Že by konečně boží mlýny????? Tak ještě Fiala Stanjura a Uzenka.....

mortyl ( 31. března 2020 14:30 )

Na každý prase se vaří voda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa