Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý boxer Konečný má koronavirus. Do karantény poslal kolegyni i vicehejtmana

Aktualizováno -
18. března 2020
20:27
Autor: for - 
18. března 2020
12:15

Koronavirem se v České republice nakazilo ke středečnímu večeru už 522 lidí. Nárůst hlásí i Ústí nad Labem, kde se nakazil tamní radní a boxer Lukáš Konečný. Blesk Zprávám potvrdil informaci primátor města Petr Nedvědický. Konečný se měl údajně nakazit od jednoho ze svých svěřenců. Nedvědický dodal, že je radní s celou rodinou v pořádku. Na nákazu je ale nyní testována náměstkyně Věra Nechybová, která s radním přišla do kontaktu. Do karantény pak musí kvůli Konečnému vicehejtman Ústeckého kraje Martin Klika (ČSSD). 

Ústecký kraj hlásí 27 případů nakažení. Blesk Zprávy zjistily, že jedním z nich je i trenér a bývalý elitní boxer Lukáš Konečný.Kromě sportu se věnuje i komunální politice - je radním města. 

Blesk Zprávám informaci potvrdil primátor Ústí nad Labem Petr Nedvědický (ANO). „Oznámil mi to včera večer. Je v pořádku, je bez teplot a projevů. On i jeho rodina jsou všichni v pohodě. Myslím si, že to bude ten běžný typ onemocnění, tedy taková lehčí chřipka,“ uvedl.

Lukáš Konečný se svou svěřenkyní Fabianou Bytyqi, mistryní světa Lukáš Konečný se svou svěřenkyní Fabianou Bytyqi, mistryní světa | Jaroslav Legner / Sport

Podle Nedvědického je v ohrožení jen náměstkyně primátora Věra Nechybová, Konečného stranická kolegyně z UFO, ohrožení pro magistrát nevidí. „Zatím žádný jiný od nás nemá podezření na koronavirus. Ale z důvodů opatrnosti šla náměstkyně Věra Nechybová dobrovolně do karantény. Hovořila totiž osobně s panem Konečným v průběhu víkendu. Čekáme, až jí hygiena otestuje,“ řekl dále primátor Blesk Zprávám.

Lidé, s kterými byl v kontaktu, nyní musí do karantény. I vicehejtman Ústeckého kraje Martin Klika (ČSSD). Podle informací Blesk Zpráv spolu s Konečným o víkendu jednali, na schůzce byli i další politici. Vicehejtman řekl, že se řídí doporučeními hygieniků, je v domácí karanténě s rodinou a dál pracuje. „Do jednání krizového štábu i krajské rady jsem se zapojil přes video,“ sdělil Klika Blesk Zprávám.

Konečný: Sám jsem nepochopil, co smím

Primátor dodává, že Konečný se nakazil od boxera, kterého trénuje a se kterým byl nedávno v Praze. Radní má za svěřenkyni mimo jiné i mistryni Fabianu Bytyqi. Sám Konečný včera napsal na své facebookové stránky, že nic nebere na lehkou váhu a snaží se zkontaktovat všechny osoby, se kterými přišel do kontaktu. 

„Nikdo mi nepřikázal karanténu, byť jsem se na to ptal jak při hovoru z hygieny, tak při osobních odběrech! Takže pokud jsem někoho potkal do sobotního večera, tak pardon, ale já o ničem nevěděl. V neděli jsem si vyřídil jen nezbytné pracovní záležitosti, ale již jsem si dal pozor, abych nebyl v blízkém kontaktu s nikým kromě rodiny,“ uvedl. Primátor nám k tomu doplnil, že se Konečný chová velmi zodpovědně.

Konečný se v dlouhém příspěvku na facebooku „obul“ do vlády. „Nikde nenajdete nic konkrétního. Něco, z čeho i hloupý jedinec pochopí, co smí a nesmí. Všude jen samá neurčitá vyjádření jako ‚zdravotní zařízení musí rozhodnout‘ a podobně. Lidé mi volají, že kvůli mně musí být v karanténě... proč, vždyť ani já nejsem! Ano, více méně jsem, ale naordinoval jsem si ji sám, abych chránil své okolí a vyhnul se útočným vyjádřením,“ uvedl dále s tím, že o výsledcích bude informovat.

Navzdory facebookovému slibu o tom, že bude informovat o výsledcích testů, to Konečný udělal až poté, co informaci zveřejnila média. O nákaze přitom už věděl v úterý. Podle informací Blesk Zpráv byl ještě dva dny před testy, tedy v pátek, na důležitých jednáních na magistrátu, kde byli i další členové rady města.

 

villon ( 18. března 2020 22:29 )

Hlavně že je neposlal levím hákem k zemi. To pak mohlo bejt i na žalobu.

kratochwilova ( 18. března 2020 21:20 )

Jak ty lidi přijdou na to, že se mají dát testovat, když nemají žádné příznaky, to je nějaký divný. A jak to, že je bez příznaků testují a jiné lidi s těžkými příznaky ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa