Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dávkovače s dezinfekcí v pražském metru: DPP jich do vestibulů umístil 120

DPP umístí do vestibulů stanic metra 120 dávkovačů s dezinfekcí.
DPP umístí do vestibulů stanic metra 120 dávkovačů s dezinfekcí.  (Autor: Facebook Adam Scheinherr)
Autor: ČTK - 
13. března 2020
21:30

Pražský dopravní podnik (DPP) kvůli hrozbě nakažení koronavirem umístí ještě v pátek večer do vestibulů stanic metra 120 dávkovačů s dezinfekcí. Nově bude kromě tramvají a autobusů čistit ozonem také soupravy metra. Pro veřejnost se uzavře od soboty 14. března muzeum MHD ve Střešovicích a od pondělí budou mimo provoz turistické linky číslo 23 a 41. 

Dávkovače na dezinfekci budou mít objem 800 mililitrů. „V bezbariérových stanicích budou také u vstupů do výtahů. Obsah dávkovačů bude DPP průběžně doplňovat. Jedná se o baktericidní a virucidní látku na vodní bázi na ruce," uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Ozonem začal podnik jako první dezinfikovat soupravy na trase C. Přes víkend bude vyčištěna polovina z nich. „Ozonizace jedné pětivozové soupravy metra zabere minimálně hodinu v případě použití alespoň pěti generátorů aktivního kyslíku. Následně je nutné soupravu minimálně 45 minut větrat," řekla Řehková.

DPP umístí do vestibulů stanic metra 120 dávkovačů s dezinfekcí. DPP umístí do vestibulů stanic metra 120 dávkovačů s dezinfekcí. | Facebook Adam Scheinherr

V příštím týdnu bude pokračovat v čištění dalších souprav. DPP provozuje 146 souprav metra, 53 vlaků typu M1 na lince C a 93 vlaků typu 81-71M na linkách A a B. Podnik denně čistí také madla či tlačítka.

Dočasná omezení

DPP od soboty až do odvolání uzavře všech devět středisek dopravních informací, která jsou na Andělu, Hlavním nádraží, Hradčanské, Letišti Václava Havla Praha, Můstku, Nádraží Veleslavín a na magistrátu ve Škodově paláci. Prodejny jízdenek zůstanou v provozu včetně pobočky a doplatkové pokladny v ulici Na Bojišti.

V uplynulých dnech byl již zrušen provoz školních autobusů a omezen provoz na třech linkách včetně 199 na letiště. Od pondělí 16. března začnou platit pro autobusy MHD omezené jízdní řády s delšími intervaly. Zakázán je vstup do autobusů prvními dveřmi a zrušen prodej jízdenek u řidičů.

Které potraviny pomohou nastartovat imunitní systém a pomoci v boji s virovým onemocněním? Čtěte zde>>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa