Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nakažený koronavirem hrál na country večírku v Nelahozevsi. Karanténu mi nenařídili, tvrdí

Aktualizováno -
11. března 2020
19:52
Autor: ČTK, kal - 
11. března 2020
10:25

Člověk nakažený koronavirem hrál na country večírku v restauraci U Marty v Nelahozevsi. Lidé, kteří na akci byli, mají ihned kontaktovat hygieniky. Mluvčí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Dana Šalamunová Blesk Zprávám řekla, že na výzvu již reagovalo 20 osob, volají ale i lidé z obce, kteří na večírku nebyli. Muž podle svých slov hned po návratu z Itálie kontaktoval hygieniky, ti mu ale nenařídili karanténu.

Okresní hygienická stanice informovala vedení města Kralupy nad Vltavou a obce Nelahozeves, že infikovaným byl muž středního věku, občan Kralup, který byl předtím v Itálii.

Uvedený muž se v pátek 6. března 2020 večer mezi 20. hodinou a půlnocí aktivně účastnil tzv. drnkaček uspořádaných lokálními country fanoušky v nelahozeveské restauraci „U Marty“ na začátku ulice Pod Strání nedaleko železniční stanice Nelahozeves.

„Prosíme, aby se lidé z večírku U Marty hlásili na územní pracoviště v Mělníce a do této chvíle se přihlásilo asi 20 osob. My je poučíme a poté jim bude uloženo karanténí opatření praktickým lékařem,“ řekla Dana Šalamunová z Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.

„Pokud necítí příznaky, budou v domácí karanténě, pokud už nějaké příznaky mají, tak není vyloučené, že se budou muset podrobit testům,“ dodala mluvčí hygienické stanice.

Podle Šalamunové volají i lidé z obce Nelahozeves, kteří na country večírku nebyli.

„Pokud ale nebyli v postižené oblasti, nepřišli s nakaženým člověkem o styku, tak je skutečně velmi malá pravděpodobnost, že by se nakazili, takže by měli dodržovat hygienická pravidla,“ uklidňuje Šalamunová.

Nakažený muž pro televizi Nova řekl, že pobýval v Itálii a hned po příjezdu kontaktoval hygieniky. „Nebyl jsem v rizikové oblasti,“ řekl s tím, že lékaři mu kranténu nenařídili. Následně se ukázalo, že onemocněl.

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze žádá všechny účastníky hudebního srazu, aby tito neprodleně kontaktovali její mělnické pracoviště na mobilních číslech 736 521 327 nebo 736 521 428.

Starosta Kralup je v karanténě, restaurace má otevřeno

Restaurace zůstává v provozu, navštívili ji hygienici a provedli její dezinfekci. „Konzultovala jsem to s hygienickou stanicí. Řekli mi, že zavírat nemusíme,“ uvedla pro portál Nela majitelka resturace.

Starosta Kralup nad Vltavou Marek Czechmann je v karanténě, potvrdil Blesk Zprávám místostarosta Vojtěch Pohl. „Vrátil se z Itálie ještě před nařízením o karanténě, ale preventivně do ní šel. Není ale nakažený,“ uvedl Pohl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Evka4 ( 12. března 2020 11:10 )

6 6 6:

villon ( 11. března 2020 23:12 )

Tak to by byla zásadní chiba zakazovat lidem chodit do nákupáku. Protože jinak by se ty davi nakýblovali jinam.

villon ( 11. března 2020 23:10 )

Jo a hrajeme novej tip maryáše - koronovej

villon ( 11. března 2020 23:08 )

Tohle bych bral spíš jako příspěvek proti šíření panyky, jít si po relaxu v Itošce zahrát kántry vypalovačky do oblýbené hospůdky a nedělal bych z komára velblouda. Akorát pán nemusel tolik prskat a měl si sednout víc na stranu.
U nás hlásim zatim klid, Vašek Přívara a Karlos Špánek dneska zvostaly doma s teplotou ale nikdo nešílí a u štamgastyše to bereme v klidu. Šikovnýho kytarystu bysme ale potřebovali jako sůl.

Citronel ( 11. března 2020 20:30 )

No tak když mu to nenařídili,tak je nevinný.Třeba já bych chodil tam kde je nejvíce lidí a úmyslně by roznášel toho korona a až by mi to zakázali,tak bych s tím se zármutkem v srdci přestal,na tom nevidím nic špatného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa