Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komentář: Bude příště prezidentem Klaus, nebo Klaus? Zeman chválí tátu i syna

Autor: Petr Holec - 
12. ledna 2019
05:25

Bývalý premiér a prezident Václav Klaus se po Novém roce rozpovídal na Primě a mimo jiné řekl, že by se mohl vrátit na Pražský hrad. „Tahle možnost tady je, ale myslím, že to je už úkol pro nové generace,“ řekl Klaus k možnosti své už třetí kandidatury na prezidenta. A taky dodal, že to je spíš výzva pro mladší. Třeba jeho syna Václava Klause mladšího, jak jinak.

A aby prezidentských myšlenek nebylo do nového roku málo, přidal pár moudrých slov k příští prezidentské volbě i současný prezident Miloš Zeman, ten pro změnu ve své domovské TV Barrandov. „Každý občan starší 40 let může kandidovat na prezidenta republiky. Václav Klaus je zkušený politik. S některými jeho názory souhlasím a s něčím ne, a to celou dobu, co se známe. Řekl bych, že v minulosti bylo více nesouhlasů, teď jich je méně a spíše převažují souhlasy,“ řekl Zeman k tomu, že by se na Hradě znovu prostřídal s Klausem.

Video  Klaus nevyloučil kandidaturu na prezidenta. Chce vystřídat Zemana?  - Partie TV Prima
Video se připravuje ...

Zeman k tomu přidal i podporu jeho synovi. „Protože žijeme ve svobodné společnosti, bylo by dobré, kdyby tam byli lidé, kteří něco dokázali. Václav Klaus mladší byl velmi úspěšný ředitel PORGU, špičkového gymnázia, a já jen budu rád, když v příštích prezidentských volbách budou kandidovat především politici. Protože kandidatura nepolitiků je strašně riskantní. To je jako se nechat operovat od člověka, co nestudoval medicínu,“ přidal prezident.

Klaus mladší mu za podporu poděkoval už krátce předtím, když z něj favorita příští volby udělali pro změnu bookmakeři. „Jsem slušný, jsem učitel, nejsem Miloš Zeman,“ řekl. Fakt? Zeman těm, co nepatří do jeho fanklubu včetně novinářů, nadává do blbců, pitomců i dalších. Klaus mladší nedávno nazval na Facebooku, své oblíbené kazatelně, jednoho ze svých kritiků „zmrdem“. Kdyby tedy usedl na Hrad, šlo by ohledně prezidentské komunikace jistě o krok vpřed. I na Zemanovy stařecké vulgarity bychom najednou vzpomínali jako na v podstatě pohlazení.

Video  Celý projev Zemana na Klausových narozeninách: Václave, vypadáš dobře!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Mít dva Klause v prezidentských volbách by byla volba z pekla. Něco jako výběr mezi Zemanem a Jiřím Ovčáčkem, taky chcete volit oba. Otec se synem názorově souzní a rétoricky mají stále blíž k Tomiu Okamurovi, který na Hrad taky myslí od doby, co se před pěti lety málem stal prezidentem aspoň na internetu. I když Klaus-táta už teď pálí od boku míň než jeho syn, který někde na webu zahlédne nějaký titulek a hned nás vyvádí z EU.

Oba Klausové taky mají jednu společnou vlastnost i se Zemanem: stejně jako on polarizují společnost. Foukat proti větru a být vyprofilovaný, říká tomu Klaus-táta. „Můj syn předvádí názorovou vyprofilovanost velmi dobře, má odvahu foukat proti větru,“ pochválil svého syna, jehož „vyprofilovanost“ za každou cenu začíná být trochu moc i na jeho stále mateřskou ODS. Jak ale ukázaly poslední dvoje prezidentské volby, funguje to celkem dobře při cestě na Hrad.

Klaus starší samozřejmě patří historii. V příštích volbách mu bude 82 let a nemusí se bát, jeho chilské pero zatím netrumfl ani Zeman. Stále ambicióznější syn, jenž se poslední dobou nostalgicky rád vrací do socialistického dětství, ale cítí šanci. A zvlášť poté, co mu cestu nahoru prozatím zařízli v ODS, když se lekli jeho popularity v posledních sněmovních volbách a následné absolutní neřízenosti i neloajality ke všem kromě sebe. Je proto téměř ideálním prezidentským kandidátem. A taky případným pokračovatelem Zemanova hradního stylu.

Video  Zeman a Klaus se špičkovali na večírku po vyznamenání  - David Vaníček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

pravda_boli ( 15. ledna 2019 14:26 )

Příspěvkem nebo komentářem na diskusich a sociálních sítích mohou lidé spáchat trestný čin. Některými tvrzeními se mohou dopustit například pomluvy, křivého obvinění, podněcování k nenávisti vůči skupině osob, hanobení národa a rasy nebo šíření poplašné zprávy. Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/241626-policie-varuje-cechy-prispevkem-na-facebooku-lze-spachat-t restny-cin/

slovan1954 ( 13. ledna 2019 01:37 )

Jdeš si pro léky?

kunatvrdik ( 12. ledna 2019 20:14 )

Zeman dokola vyznamenává ty Kočky, tuším že je jednou bude potřebovat. To bude honorace.

nnikojan ( 12. ledna 2019 19:16 )

Bible (z řec. τὰ βιβλíα ta biblia - knihy, svitky) je soubor starověkých textů, které křesťanství a zčásti i judaismus považují za posvátné a inspirované Bohem. Proto se nazývá také Písmo svaté (lat. Scriptura sacra nebo Scriptura sancta) nebo krátce jen Písmo. Přezdívá se jí také Kniha knih. Křesťanská bible se skládá ze dvou částí, které se označují jako Starý a Nový zákon. Ačkoliv nejstarší části Starého zákona snad pocházejí až z 9.−12. století před našim letopočtem, bible jako celek, jak jí známe dnes, je výsledkem dlouhého procesu kanonizace. Výběr i uspořádání jednotlivých knih nebylo kritické, dokud se psaly na samostatné svitky, kdežto ve vázané knize (kodexu) už muselo být přesně určeno. Vznik pevného kánonu židovské bible se obvykle klade do počátku 2. století. Nejstarší doklad kánonu Nového zákona je patrně tzv. Muratoriho fragment, jehož text se klade do počátku 3. století. Oficiální křesťanský kánon snad vyhlásil z podnětu císaře Konstantina I. tzv. Nikajský ekumenický koncil 20. května 325 ve snaze sjednotit různé náboženské proudy. Bible je nejpřekládanější a nejvydávanější knihou, první Gutenbergovo vydání z roku 1452 je první tištěnou knihou na Západě. První český překlad celé bible vznikl kolem roku 1360. Kumránský svitek s textem knihy Izajáš, 2. stol. př. n. l. Obsah 1 Označení 2 Starý a Nový zákon 2.1 Starý zákon 2.2 Nový zákon 3 Text bible 3.1 Jazyky 3.2 Závazný soubor knih (kánon) 3.3 Dělení na kapitoly a verše 4 Význam bible 4.1 Vztah církví 4.2 Poselství bible podle křesťanů 4.3 Kultura 5 Biblické překlady 5.1 Antické překlady 5.2 Moderní překlady 5.3 České překlady 6 Odkazy 6.1 Reference 6.2 Literatura 6.3 Související články 6.4 Externí odkazy 6.4.1 Biblické texty a překlady 6.4.2 Další odkazy 6.4.3 Biblický software 6.4.4 Historické bible Označení Řecká majuskulní bible (Vatikánský kodex, 4. stol.) Wulfilova bible v gótštině (6. stol.) Alcuinova latinská bible Zdenkkova bible(samý zvratky)

krkonos500 ( 12. ledna 2019 19:16 )

Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy.Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Miloušovy prdy, Miloušovi hemoroidnílidi, co krok to prdy. Bolševici, co krok to prd. Mi

Zobrazit celou diskusi