Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Komentář: Miloš Zeman nechce volební kampaň. Je to zatím jeho nejlepší bonmot

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
31. srpna 2016
05:21

Prezident Miloš Zeman se rád cítí jako diamant: všichni po něm toužíme, a on přitom zůstává tak vzácný! Takže nám pořád neřekne, jestli bude na prezidenta kandidovat i podruhé. I když bychom v tom vlastně všichni měli mít dávno jasno: sám Zeman nám před časem slíbil, že jedna jeho pětiletka na Hradě bude úplně stačit, takže žádná druhá ani nebude. Navíc už předtím z Vysočiny opakovaně sliboval…

Že žádným prezidentem být nechce. A vidíte! I prezidenti někdy revidují své sliby, když se v nejvyšší funkci zamilují sami do sebe. Teď navíc Zeman přichází s dalším slibem: pokud bude podruhé kandidovat, nepovede prý žádnou volební kampaň. „Kdybych se rozhodl kandidovat, nepůjdu do žádné volební kampaně. Voliči by měli posuzovat výsledky mé práce v uplynulých pěti letech,“ řekl prezident v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Jak skromné! Zeman nám vlastně říká, že mu za žádnou volební kampaň nestojíme, protože nikdo nebude na Hradě lepší než on. Taky vidíme, že tu zrají jak víno i jeho proslulé bonmoty. Protože právě tenhle slib je tím úplně nejlepším; Zeman ve skutečnosti vede nonstop brutální volební kampaň, co usedl na Hrad. Navíc nonstop brutální volební kampaň za státní peníze: jeho nikdy nekončící výjezdy do krajů, kde voličům říká, co chtějí slyšet, totiž platí ze státního rozpočtu na svou funkci. Už se obejde i bez ruských peněz.

Byť tady jsem i mírně neobjektivní, přiznávám: zaprvé to, že bude neustále mezi námi, abychom na něj během pěti let nezapomněli, jak se to s pětiletkami stávalo komunistům, Zeman slíbil hned poté, co se stal prezidentem. V tom tedy nelže. A zadruhé: těžko říct, jestli Zeman říká lidem to, co chtějí slyšet, nebo to chceme slyšet až poté, co nám to řekne. Každopádně to perfektně funguje: prezident může vrávorat nad korunovačními klenoty, falešně zpívat státní hymnu s šílenci typu Martina Konvičky nebo Prahu na několik dní odevzdat čínským agentům, pořád ale zůstává nejpopulárnějším politikem. My Češi to prostě máme rádi hezky česky!

A když Zeman náhodou není mezi námi, pustí mezi nás nějakou svou pozitivní myšlenku. Třeba že i u nás už brzy dojde k teroristickému útoku nebo že bychom se měli demokracii přiučit v Číně. A když ji do nás nepouští on, zastoupí ho v tom zdatně jeho mluvčí a mediální bodyguard Jiří Ovčáček, který vede paralelní volební kampaň za státní peníze. Takže ano, v nadcházející prezidentské volbě bychom Zemana skutečně měli hodnotit podle jeho volební kampaně v uplynulých pěti letech.

Takhle si prezident Zeman debužíroval na výstavě Země živitelka:

Vše o prezidentských volbách čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
zdenekk_senior ( 6. září 2016 07:18 )

Můj syn zdenekk není příznivcem Miloše Zemana, máš v tom asi malinko zmatek.

deep_ass_flsting ( 6. září 2016 07:02 )

A co zdenekk, ten to dokáže? Co myslíš?

ja01 ( 5. září 2016 22:15 )

Nemám potřebu cokoliv převlékat. K té spodině níže se nehlásím a nikdy jsem se nehlásil.

ivoadller ( 5. září 2016 20:36 )

Ty už jsi na sebe toho tolik napráskal a ani ti to nedochází.

ja01 ( 31. srpna 2016 16:55 )

Jak vidím, tak Zemanův fanklub ukazuje, jak vypadá těch nejspodnějších z deseti milionů, kterými se Zeman tak rád chvástal. To je fakt děs a byla by to urážka pro ně použít často zmiňovanou 4. cenovou skupinu. Tak hluboko neklesá ani za čtverka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa