Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Jízda Bobošíkové za státní miliony končí vymahači. Přepočítala se

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
14. ledna 2016
13:45

Taková to bývala milá svazačka. Jenže od doby, co se během krize v České televizi v roce 2000 stala hlavní tváří tzv. „Bobovize“, je Jana Bobošíková už jen zlou ženou, která v každých volbách straší lidi. Teď její velkolepá jízda politikou za státní peníze, aniž by získala mandát, končí u vymahačů dluhů. A možná i trestním oznámením kvůli podvodu.

Trestní oznámení chtějí na šéfku politického hnutí Hlavu vzhůru!, kvůli němuž teď nosí hlavu trochu dolů i exprezident Václav Klaus, jenž mu před sněmovními volbami 2013 půjčil svou tvář (aniž by o tom úplně věděl), podat věřitelé Bobošíkové; ta jim totiž za volby, v nichž utrhla 0,4 procenta hlasů, dluží téměř 25 milionů korun. „Ale takový je život,“ řekla k tomu sama Bobošíková.

O tom žádná. Život neúspěšné političky ale umí být i mnohem hezčí. Třeba když jen za evropské volby v roce 2009 a ty sněmovní následující rok inkasovala 44 milionů korun, aniž by stejně jako v roce 2013 získala jediný mandát. Bobošíková se před volbami vždy spojovala s různými politickými odpadlíky včetně Jany Volfové, aby si například coby šéfka Suverenity sáhla na státní peníze vyplácené za minimální volební zisk. Po volbách se pak jen rozpustili a rozdělili si peníze daňových poplatníků. Byl to hodně suverénní model.


 
Vsadím se, že se Bobošíková během voleb ze všeho nejvíc modlila, aby ji lidi nikam nezvolili. Nemusela pak totiž vůbec nic dělat, nic nezkazila a v dalších volbách to vždycky zkusila znovu, obvykle s trochu jiným názvem. Stejný pokaždé zůstal jen ekonomický model: inkasujete od státu peníze, z nichž mezi volbami pohodlně žijete, a před dalšími volbami založíte nový projekt a zaplatíte billboardy.
 
Z peněz Suverenity se například platil i vznik Hlavu vzhůru!, které na billboardy posbíralo obdivuhodně toxické politické tváře. Obdivuhodné je ovšem i to, že Bobošíková dokázala nasekat takové dluhy i s tak vysokou státní podporou. Možná i proto je teď svádí na potenciální sponzory.

„Někdy něco slíbit a nesplnit bohužel patří k lidským vlastnostem, s nimiž nic neuděláte,“ říká k tomu Bobošíková. Pokud myslí sebe, nemůže se trefit líp. Doufejme jen, že bude kandidovat i v příštích volbách. Bez ní je totiž politika stejně nudná jako bez doktora Sládka. A i ten se teď zkouší vrátit.

dylina ( 14. ledna 2016 22:41 )

Lidické ženy opouštějí svaz bojovníků za svobodu. Nesouhlasí se zvolením Bobošíkové do jejich čela. Co nato říci? Ta bába se sere do všeho !

zkzkz ( 14. ledna 2016 19:39 )

frantazloun ( 14. ledna 2016 18:26 )

Ať žije paní Bobošíková, naše budoucí prezidentka!

dylina ( 14. ledna 2016 18:18 )

PRYČ Z POLITIKY BOBOŠÍKOVÁ !!! Zmrvila jste již toho dost! Zastavte příjem peněz těmto nemehlům.

funebrak ( 14. ledna 2016 18:14 )

Paní Bobošíková je nádherná dáma, bože jak rád bych se stal jejím otrokem!

Zobrazit celou diskusi