Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fritzlovy první Vánoce ve vězení!

Josef Fritzl
Josef Fritzl  (Autor: ČTK)
Autor: INT, vk - 
21. prosince 2009
05:10

Dlouhých 24 let strávila Elisabeth Fritzl se svými dětmi v temné a zatuchlé kobce. V době Vánoc jim jejich věznitel Josef Fritzl (74) přinášel stromeček s dárky a snažil se mezi chladnými stěnami navodit sváteční atmosféru.

Rodina, kterou držel ve sklepě, si prošla peklem. Teď se karta obrátila. Tentokrát to je on, kdo stráví Vánoce pod zámkem.

Fritzl, který si odpykává trest ve věznici v rakouském Kremsu, si však stěžovat nemůže. S tím, co prožívala jeho rodina, se jeho program nedá srovnat. Spolu s dalšími 300 vězni si může bestie z Amstettenu na Štědrý den udělat procházku po dvoře, odpoledne se dívat na televizi a večer se těšit na bramborový salát a rybu.

Program je v tento den volný, záleží pouze na něm, jak den stráví. Tuto možnost jeho sklepní rodina nikdy nedostala. Vládl nad nimi pevnou rukou a oni museli dělat vše, co po nich zvrhlý Fritzl chtěl. Když neposlechli, potrestal je.
Tyranský otec 24 let věznil a znásilňoval svou dceru ve speciálně upraveném sklepě vlastního domu v Amstettenu a zplodil s ní sedm dětí. Jedno novorozené dítě v roce 1996 Fritzl zabil, když zabránil tomu, aby dostalo lékařskou péči. Na veřejnosti přitom celá léta tvrdil, že Elisabeth utekla k náboženské sektě.

Ostře sledovaný proces se konal letos v březnu v rakouském St. Pöltenu. Soud Fritzla obvinil z vraždy, za kterou dostal výjimečný trest, ale také ze znásilnění, incestu, zotročování, omezování osobní svobody. Dostal doživotí.

Jeho program na Štědrý den:

7:00 – v tuto dobu bývá budíček, v tento den ale může Fritzl vstát, kdy chce
9:00 – snídaně (dvě housky s máslem)
11:00 – procházka po dvoře
12:00 – oběd (pečené kuře s rýží, salát)
15:00 – návštěvy, telefonování s příbuznými
16:00 – sledování televize, čtení knihy, biliár
18:00 – sváteční večeře (bramborový salát, ryba, piškotová rolka s jahodovou náplní)
22:00 – večerka

w.mojko ( 21. prosince 2009 16:30 )

úchyl typu Fritzl to má ako odmenu,nemusí naviac splacat dlhy,ktoré narobil. Jeho program by mal byť: ráno budíček prúdom studenej vody,20 rán bičom,do nich nasypat soli a pohár vody s plesnivým chlebom Obed šlichta a znásilnenie ešte vyačšími úchylmi ako je on Večera-obdoba raňajok Nič lepšie si nezaslúži...

derek ( 21. prosince 2009 16:09 )

Vždyť je v teple a v pohodě. Dostane nejíst a napít spí si jak chce. Holt luxusní dovolená.

anasyi ( 21. prosince 2009 12:59 )

ty ses nezmenila Jinak ti preji hezky vanoce

khubicek ( 21. prosince 2009 10:50 )

kazdej by mu pral nejradeji vsechno nejhorsi... ano je to zrudne co udelal... ale o co jste lepsi, kdyz mu neprejete ani dobre jidlo na vanoce? je zavreny a svuj dluh splaci tim, ze mu vzali svobodu.. tak rozhodl soud.. nebudte tak zly... mohlo by se vam to i vratit... i on je porad clovek

repro ( 21. prosince 2009 10:07 )

To bije do nebes! A kde je trest za tohle všechno, Ostatní musí v potu tváře dobývat denní chléb a staří lidé musí počítat s každou korunou. o to všechno on se nemusí starat. má vystaráno, do konce života. A že nikam nemůže? Oni přijdou za ním.

Zobrazit celou diskusi