Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havlíček vs. Skopeček: Potřebujeme nouzový stav? A jak účinné jsou vládní kompenzace?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
10. února 2021
17:25
Autor: Pavlína Horáková, Markéta Volfová - 
10. února 2021
14:55

Česko je možná jen čtyři dny od konce nouzového stavu, vláda se na jeho prodloužení zatím s opozicí neumí domluvit. Klíčové bude čtvrteční hlasování ve Sněmovně, před kterým opozice chtěla prosadit ještě jednání o odškodňovacím zákonu. Marně. V této situaci přichází ministerstvo průmyslu a obchodu s dalším návrhem nového systému kompenzací pro podnikatele a osoby samostatně výdělečně činné. I zrušení dosavadních programů a zavedení jednoho uceleného však vyvolává vášnivou debatu. Nejen o tom byla řeč v dnešním Epicentru, ve kterém se střetl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) a ekonomický expert ODS Jan Skopeček. 

ferrys ( 10. února 2021 19:16 )

No jo, pražáčci by si mimo politiku vydělali sotva na slanou vodu, jsou zcela nepoužitelní.Může mít IQ tykve, ale to nevadí ve sněmovně nic nepokazí.Ale opravdu by to potřebovalo bez přípravy pořádný flákanec, nebo bičem, až by se totálně zasrali.Banda tupoňů.

Ifigenie ( 10. února 2021 19:06 )

To byl pořad pana Skopečka? Vedl tam trapný handl monolog téměř stále a moderátorka tam stála jako tvrdé y. Ministr Halvlíček to řekl přesně. Skopeček handluje s životy lidí proti dalším ekonomickým ústupkům. Zase totiž demožumpa vymyslela několik požadavků ekonomického charakteru, podmínek, za které pak případně zvedne ruku pro další pokračování nouzového stavu. Přitom ODS nikdy nehlasuje pro rozpočet s těmito odškodněními. Nikdy nezvedla ještě PRO ruku, ani jednou. Tak co pořád podává další a další ekonomické návrhy kompenzací, když to pak v závěru hlasováním nepodpoří! Skopeček je nechutný demagog, mele jak kolovrat stále totéž, na položenou otázku, zda když nepodpoří ODS nouzový stav, zda ponesou i odpovědnost a Skopeček začel opět tu svou plejádu ekonomických podmínek a na otázku neodpověděl a modeátorka nebyla důsledná a netrvala na odpovědi. Naprosto neschopná! Jen stojí a kouká, nereguluje délku monologu Skopečka, pak Halvíček nemá ani odpovídající prostor. Je mi z toho do pláče, co je ten Skopeček za zmetka. Hnus! Divím se kultivovanému panu Halvíčkovi že se udržel.... Mně svědí dlaň.

1951 ( 10. února 2021 18:32 )

Volím Pekařovou a Trop 009! Tato vzdělaná a schopná dáma toho pro stát už hodně udělala. Není divu vždyť se učila u mého nejoblíbenějšího politika Andreje Kalouska.

nespokojeny ( 10. února 2021 18:30 )

Skopeček, pokud ho někdo blíže znáte, žádný ekonomický zázrak není.
Fialu známe v Brně moc dobře. Je to člověk pro praktický život naprosto nepoužitelný. Složitý teoretik.
Zděšená Markéta Pekarová vystupuje, jako by její strana měla min. 15%.Přitom je na politické scéně naprosto bezvýznamná. Zachraňuje ji ODS.
Po volbách bude ještě víc zděšená až v Praze nevyhraje. Pokud se spolek "Spolu" nepohádá před volbami, tak po volbách 100%.
Musí to tak být, protože kromě koryt, je nic jiného nezajímá.

sekebo ( 10. února 2021 15:44 )

Opozice má perfektně připravený 1. tah. Neprodlouží nouzový stav. 2. tak už nepromýšleli, na to nemají lidi. V plánu mají pouze pozorovat, co se stane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa