Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysílali jsme: Ředitelé o zavírání škol v Česku. Zvládnou děti znovu výuku na dálku?

Video se připravuje ...
Autor: Pavlína Horáková - 
8. října 2020
12:45

Bude vzdělání další obětí koronaviru, nebo je uzavírání škol nutný a nevyhnutelný krok? Studium na vysokých školách se v tomto roce ještě nerozjelo a od pondělí zůstali doma i středoškoláci. Zdá se, že i ministr zdravotnictví Roman Prymula a ministr školství Robert Plaga (oba za ANO) jen stěží hledají shodu v tom, zda uzavřít i druhé stupně a nižší ročníky víceletých gymnázií. Česká republika je přitom jedinou zemí Evropské unie, která vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci takto hromadně školy uzavírá. Nejen o těchto tématech hovořili ve čtvrtečním Epicentru předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií České republiky Renata Schejbalová  a prezident Asociace ředitelů základních škol Michal Černý. 

frantacizek ( 8. října 2020 13:12 )

k tomuhle tématu jen tento příběh, který si může každý ověřit:

- ředitel Slovanského gymnazia v Olomouci se před časem bil v prsa, jak jeho studenti zvládají výuku na dálku, a to i odborných předmětů.. nutno dodat, že se jedná o prestižní školu s dlouhodobě výbornými výsledky u studentů, člověk by tomu výroku tedy i věřil..

- o měsíc později reportáž, kdy už vláda uvolnila výuku a konzultace u kantorů a tam dívka ze Slovanského gymnazia, celá konsternovaná, že nezvládá absolutně matematiku na dálku a "nyní je toho tolik k dohánění" najednou..

platí stále, že technické a odborné předměty se na dálku vyučovat nedají, stejně tak praxe se takto konat na odborných školách nedá. Bavíme se stále o tomtéž, o čem se debatovalo už na jaře. Přitom zkušenost už jsme udělali a je to ta žačka z reportáže..
my jsme předvídali a učíme už od jara v malých skupinách, ale naživo. Tedy i v době, kdy to bylo zakázáno, netušíme proč. Nikdo nám ve skupině za to období nezemřel, v mezidobí se dokonce v našem kraji covid úplně zastavil (začínali jsme s tímto v době, kdy v našem kraji doslova řádil), čili nelze ani říci, že bychom rozjeli nějakou novou vlnu.
Lidé, přemýšlejme. Je to nemoc jako každá jiná, je to vir, nemůžeme chodit podle něj, Václav Klaus to nyní říká dobře - jsem ultrariziková skupina, neměl bych vycházet vůbec z domu, ale já stále vycházím, stále dělám to, co jsem dělal před covidem.. To je myslím hlavní mantra, kterou by si měl i kolega Prymula a každý milovník konspirací pověsit nad vstupní dveře..Nemůžeme zanedbávat nic, na čem je společnost postavena, vzdělaní úplně nejvíc..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa