Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koronavirus vyklidil kanceláře. Je práce z domova budoucnost, nebo sen flákačů?

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
5. června 2020
05:30

Nouzový stav vyklidil stovky kancelářských komplexů. I po uvolnění restrikcí ale nechává řada firem své lidi pracovat z domova. Zjišťují totiž, že se jim to vyplatí. Schopnost přizpůsobit se je podle influencera a propagátora nošení roušek Petra Ludwiga v této době zásadní. Firmy tak během pandemie zvládly věci, do kterých se jim nechtělo. 

„Věci budou jiné. Amerika má dneska třicet milionů nezaměstnaných a nedovedu si představit, že by za půl roku byl třeba New York takový, jaký byl. Problémy světových ekonomik budou ovlivňovat i nás. Budeme muset pracovat jinak. Budeme pracovat více na dálku. Nebudeme tolik cestovat, protože letenky budou výrazně dražší. U spousty firem se ukázalo, že umí perfektně inovovat,“ říká Ludwig, který získal mezinárodní ocenění za mezinárodní přínos pro boj s koronavirem za kampaň#Masks4All. Dodává, že pandemie demonstrovala, že přežijí ti, kdo jsou adaptibilní. 

Video  „Pandemie dokopala firmy k věcem, které odkládaly. Přežije, kdo se přizpůsobil,“ říká Ludwig  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Firmy, které mohly, zavedly u svých zaměstnanců práci z domova. A to i přesto, že na ni vůbec nebyly připravené. Nyní si ji většina lidí chválí: „Práce z domova může být klidně i kvalitnější. Člověk se musí vybavit vlastními nástroji osobního rozvoje time managementu, aby to zvládal,“ vysvětluje influencer.

„Neidealizujme si, že práce z domova vyhovuje všem. Mnozí se do kanceláře budou vracet rádi,“ říká Ludwig s tím, že svoboda zaměstnance souvisí s jeho schopností převzít zodpovědnost: „Mnozí manažeři mají ve zvyku kontrolovat své podřízené, stát jim za zadkem. To potom vede k tomu, že čím víc jsou kontrolovaní, tím menší odvahu potom mají a o to víc je člověk musí zase kontrolovat.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa