Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Snaha Blesk tlapek měla úspěch: Do množírny retrívrů dorazili veterináři a policie

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. července 2021
05:00

Veterinární inspektoři společně s policisty a úředníky dorazili včera konečně k domu v Odrovicích na Brněnsku, ve kterém Milena Růžičková a její partner drží desítky retrívrů. Kontrola probíhala celé dopoledne. Veterináři prohlíželi jednotlivé psy a kontrolovali jejich čipy. Co bude následovat, neřekli.

Od chvíle, kdy Blesk tlapky množírnu objevily a ještě ten den podaly Krajské veterinární správě podnět na její prošetření, uběhlo deset dnů. Podle mluvčího Státní veterinární správy Petra Vorlíčka museli inspektoři sladit termíny s dalšími úřady tak, aby se kontroly mohli zúčastnit všichni společně.

Kontroloři dorazili k domu kolem deváté hodiny. Psy pak prohlíželi přes dvě hodiny Kontroloři dorazili k domu kolem deváté hodiny. Psy pak prohlíželi přes dvě hodiny | Jana Ulrichová

Čas na úklid

Množitelka a její partner tak ale získali čas se na kontrolu připravit, a to také udělali. Podle sousedů část psů odvezli, objednali si také kontejner na odpad a uklízeli. „Už to tu pár dní zapáchá méně a večer, kdy psi štěkali nejvíc, už není slyšet takový rachot,“ řekla sousedka Šárka Hnízdilová.

Růžičkovi se připravili. Před kontrolou si nechali na dvůr přistavit kontejner a uklízeli Růžičkovi se připravili. Před kontrolou si nechali na dvůr přistavit kontejner a uklízeli | Jana Ulrichová

Kontrolovali čipy

Kontrola probíhala téměř celé dopoledne. Většinou se odehrávala ve dvoře domu, kde inspektoři prohlíželi jednotlivé psy, ověřovali jejich čipy a zkoumali jejich kondici a zdravotní stav. Podle informací Blesk tlapek konstatovali, že některá zvířata jsou vyhublá. Aby je od sebe rozeznali, označovali si je sprejem, což se majitelce nelíbilo. Ptala se, co to je za sprej, a naléhala, ať její holky nechají.

Někteří psi jsou vyhublí Někteří psi jsou vyhublí | Jana Ulrichová

O závěrech mlčí

Kontroloři byli i na dvoře domu, kde jim partner Mileny Růžičkové ukazoval kontejner. Pak se opět vrátili do domu, kde pokračovali v prohlídce psů. O tom, jaký bude z kontroly závěr, ale mluvit nechtěli. „Bez komentáře, máme povinnost mlčenlivosti,“ řekli reportérkám při odchodu.

Konečně zastižena

Několik dní se Blesk tlapky pokoušely kontaktovat provozovatelku množírny retrívrů Milenu Růžičkovou, ale marně. Její partner na ně dokonce kvůli tomu vystřelil. Včera, kdy na místo dorazili kontroloři, ji reportérky konečně zastihly.

Krátce po začátku kontroly přijela se svým autem k domu a zaparkovala před vraty. Reportérky ji oslovily, vyjádřit se ale odmítla. Místo toho si je začala natáčet na mobil a vyhrožovala policií. „Já si vás nahrávám a volám okamžitě policii, protože mě tohle obtěžuje. Nechte být moje psy, moji rodinu. Nechte nás na pokoji,“ křičela.

Milena Růžičková se o své množírně odmítla bavit. Reportérky obvinila, že jí chtějí zničit. Celou dobu si je přitom natáčela na mobil Milena Růžičková se o své množírně odmítla bavit. Reportérky obvinila, že jí chtějí zničit. Celou dobu si je přitom natáčela na mobil | Jana Ulrichová

Odmítla se bavit

Reportérky se jí zeptaly, zda jí připadá v pořádku mít na dvoře smečku psů v takovém stavu. „Mně nezajímá, na co se mě ptáte, odmítám se s vámi bavit,“ odsekla. Na dotaz, zda nějaké psy odvezla a kam, odpověděla: „Nebudu vám nic říkat. Chápu, že mě chcete zlikvidovat, pochopila jsme vaše záměry velice dobře, chcete mi ukrást psy. Sorry, já se nenechám". Pak se ve vratech domu objevil její partner a vtáhl ji dovnitř.

Partner množitelky po reportérkách Blesk tlapek střílel z pistole Partner množitelky po reportérkách Blesk tlapek střílel z pistole | Kateřina Lang

Střílel na reportérky

Policie se zajímá i o partnera množitelky, který na reportérky Blesk tlapek, když se pokoušely kontaktovat jeho manželku, vystřelil. Případ vyšetřuje jako nebezpečné vyhrožování, za což hrozí v případě uznání viny až tříleté vězení. Muž policistům zbraň, na kterou, jak se ukázalo, nemusí mít zbrojní průkaz, vydal. U sousedů, z jejichž pozemku ho reportérky oslovily, pak hledali projektil.

 

Uživatel_5539683 ( 25. července 2021 18:31 )

Také nechápu proč je neprodala ,v této době byl o psy velký zájem a kor o retrívry .

Uživatel_5539683 ( 25. července 2021 18:26 )

A proč se ty kontroly předem hlásí ?To je snad jasný ,že si to tam dají do pořádku .Vypadá to ,že tam vlastně nic najít nechtějí ,aby s tím neměli moc práce a o zubožená zvířeta až tak nejde .

jajas ( 22. července 2021 12:45 )

Tak to sedí! A kohožeto chrání??????

verka1 ( 22. července 2021 12:38 )

Policie pomáhá a chrání 😁

strejda777 ( 22. července 2021 12:17 )

Mám dva psy, jednoho labradora a border kolii (tu mám z útulku, děcka mně přemluvila) Ta kolie byla taková ustrašená, ale zdravá. Náš labroš ji pomohl se socializovat a teď jsme jedna parta. Mám takové cukání, vzít si ještě jednoho pejska, ale manželka.....no znáte to (nekteří), takže ještě uvidím. Takový retrívr by se mi také libil...

Zobrazit celou diskusi