Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kauza týraného štěněte: Dean už není v útulku! Víme, kde je a jak teď vypadá!

Autor: nec - 
17. ledna 2021
16:05

Šokující záběry, jak David Vebr (22) z pražských Kbel praští štěnětem o zem, obletěly republiku. Díky pohotovosti sousedů, kteří brutální zacházení s pejskem natočili, bylo nyní už čtyřměsíční štěně majiteli policisty odebráno. Kde teď je a jak se mu daří to prozradil Blesk.cz europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). 

Vzal tříměsíční štěně za zadní nohy švihnul s ním o zem a pak do něj ještě kopnul! Tak se o čtyřnohé psí miminko „staral” jeho majitel David Vebr. Podle prohlášení jeho teď už bývalé přítelkyně si pejska jménem Dean pořizovali společně, David rád holdoval alkoholu a jak se napil byl agresivní. Dokonce i na ni vztáhl ruku. 

Alkohol a agresivita

„Zfackoval mě, je to pravda. Na policii jsem to ale nehlásila. Byl u toho opilý. Když byl střízlivý, tak se choval normálně. Když se opil, tak byl agresivní, navíc pil často,“ uvedla žena pro Blesk.cz. A podle jejích slov zřejmě i na videu z 20. prosince, kde brutálně zachází se štěnětem, byl opilý. To ale v současné době vyšetřuje policie, která na upozornění sousedů psa odebrala.

Takhle brutálně zaútočil na bezbranné štěně:

Video  Mladík u sebe doma týral svého psa, švihl s ním o zem a pak do něj kopl.  - Facebook.
Video se připravuje ...
„Kriminalisté třetího policejního obvodu zahájili s dvaadvacetiletým mužem trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířete, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Že skončí za mřížemi je více než reálné - Vebr je totiž v podmínce kvůli napadení muže. „Hovořil jsem s PČR a s veterinou a jsem rád, že pejska majiteli odebrali. Byl to podle mne jediný správný postup. Pejsek totiž utrpěl hematomy a nějaké zlomeniny,“ uvedl 23. prosince europoslanec a patron Blesk tlapek Jiří Pospíšil (TOP 09), který se o kauzu od začátku zajímá.

Není v útulku a daří se mu

Z toho nejhoršího se ale Dean dostal. Pomohli mu útulku v Praze Troji, tam už ale podle nových informací není. „Štěňátko je nyní v náhradní individuální odborné péči. Neznamená to, že má nové majitele, ale potřeboval intenzivnější pomoc, protože byl týraný, proto není už v útulku,” prozradil Blesku Pospíšil.

Podle Pospíšila se štěňátku se dostává veškeré péče, která mu jednoznačně svědčí „Krásně baští a nabírá váhu. Je to chytrý a učenlivý pejsek. Navíc se mu dostává zkušeného vedení a bohatého vyžití, které je důležité pro jeho celkové zotavení a další vývoj. Mám velkou radost z toho, že si teď může v klidu a bezpečí užívat štěněčího života,” dodal Pospíšil. Co s Deanem bude dál rozhodne další vyšetřování.

 

Pendrek ( 31. března 2021 14:58 )

Takové psychpapatické bestie nemají právo na život!!!! Takové lidské svi.ně je třeba namístě UKŘIŽOVAT, jakýchpak 120 hodin Veřejněprospěšných prací!!!!! Kdy už si ti naši "soudci" uvědomí, že lidská zrůda zůstane lidskou zrůdou, pokud ji to společnost prostřednictvím naších lhostejných soudců dovo­lí!!!!­!!!!!!­!!!!!

Ocicko ( 17. ledna 2021 19:09 )

Jsem moc rád, že to s pejskem takto dopadlo, ale přeběhlíkovi nevěřím ani, že drží poledne. Chce se lidem vnutit falešnou láskou ke zvířátkům. Takový necharakterní člověk nemůže mít nějakou krásnou lidskou vlastnost. To už vidíte podle toho nechutného ksichtu. On a Adamová-Pekarová to je fujtablová dvojka.

iFender ( 17. ledna 2021 17:44 )

Jemu by to v CT urcite dali,ma tam jako TOPkar lobby.

janamala ( 17. ledna 2021 17:36 )

a oč se staráš ty? Umíš něco krom blábolení na Blesku?

y1xcvbnm ( 17. ledna 2021 17:01 )

stejně se tomu hovadu nic nestane !! bohužel , tak to je a nikdo s tím nic neudělá

Zobrazit celou diskusi