Hrozná událost se stala v úterý večer. Sebevrah skočil přímo mezi lidi pod ním. Naštěstí nikoho netrefil. Ke krvavému činu se nějakou dobu odhodlával.

Přišel po sedmé večer a pak chodil asi hodinu kolem dokola po ochozu. Zřejmě si to rozmýšlel a také čekal, až si ho ochranka přestane všímat,“ popsal Blesku jeden z pracovníků bezpečnostní služby.

Podobný případ už jsme tu měli před několika měsíci, ale toho sebevraha se podařilo včas stáhnout ze zídky zpátky,“ dodal. Bohužel to tentokrát nevyšlo. Turisté tak byli svědky krvavé sebevraždy. Z těla muže podle svědků moc nezbylo.

Video
Video se připravuje ...

Smrt pod Orlojem: Mladý muž skočil z věže sám, nebo šlo o nehodu? reprovideo Earthcam.com

Policie má víceméně jasno o tom, co se v úterý stalo. "Po skoku z ochozu věže byl na místě mrtvý. Policie pátrá po okolnostech případu, podle předběžných zjištění vyšetřovatelů se jednalo o sebevraždu,“ prohlásil policejní mluvčí Jan Daněk.

Magistrát překvapivě zatím zvýšená bezpečnostní opatření nechystá. „Na věži jsou standardní. Jde o vyšší zídku a zábradlí. Zatím byla dostatečná. Je ale možné, že při plánované opravě fasády může dojít ke zvýšení zídky na ochozu věže,“ nechal se slyšet mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Fotogalerie
5 fotografií