Podle Dolínka by se mohly zmenšit kolony před semafory na Legerově v případě, že auta zbrzdí ještě jiná světla. Ta se objeví na náměstí Hrdinů, tedy v oblasti Pražského povstání.

„Situaci na Legerově ulici monitorujeme a vyhodnocujeme. Dohodl jsem se s Technickou správou komunikací, že bude zatím provizorně umístěna světelná signalizace na náměstí Hrdinů, která by měla pomoci. Přínos tohoto opatření bude vyhodnocen po zkušební době jednoho měsíce a následně bude určeno finální řešení,“ řekl Blesk.cz náměstek Dolínek.

Radní pro dopravu Prahy 2 Jan Korseska, který semafory na Legerově dlouhodobě prosazoval, ale nechce v žádném případě dopustit jejich zrušení.

Kolony se podle něj zmenší, jakmile se rozšíří počet jízdních pruhů na Nuselském mostě. Provoz je teď omezený kvůli opravě vozovky. „Pomůže také, až se po rekonstrukci kompletně otevře Bělehradská,“ uvedl radní Korseska.

Podle něj mají semafory pozitivní efekt. „Lidé se učí jezdit z náměstí Míru Míru po Bělehradské do Koubkovy, Lublaňské, Wenzigovy, Sokolské a pryč z Prahy 2. Tím se ulevuje Anglické a Žitné,“ dodal.

Chaosu na magistrále kvůli semaforům se věnoval i reportér Matěj Smlsal v pořadu Selfie z Prahy. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Semaforový chaos na magistrále! A čudlíky v MHD chytřejší, než si myslíte Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček