„Zatím jsme neměli možnost se s výsledky těchto znaleckých posudků seznámit. Proto nás překvapuje výrok paní primátorky, ve kterém jasně určuje viníka problému a opovržlivě se vyjadřuje o specialistech naší společnosti,“ řekl MF DNES výrobní ředitel společnosti Satra Alexandr Butovič.

Podle něj byla konstrukce navržená jako vodotěsná a kabeláž odpovídala všem technickým i bezpečnostním předpisům. Proti vulgární reakci Krnáčové se ohradil. „V odpovědi využila neověřené domněnky některých svých poradců,“ dodal ředitel.

Praha se bude znovu soudit

Kvůli tunelu Praha začne jednat s právníky firmy ČKD Praha DIZ. Město nechce výměnu kabelů platit. Pokud se s firmou nedohodne, je možné, že se obrátí na soud. „Již jsem poslal zhotovitelům jasné dotazy, kdo a na základě čeho položil zjevně nevhodný typ kabelů a z jakého důvodu ležely tyto kabely údajně ve vodě po dobu několika měsíců. Povedeme s dodavateli jednání o tom, zda uznají svou chybu a jsou připraveni ji napravit,“ uvedl radní pro dopravu Petr Dolínek.

Pokud by se obě strany nedohodly, Praha zvažuje, že se obrátí na soud. Tento krok by ještě předtím museli projednat a schválit radní hlavního města, uvedl Dolínek. Pokud Praha najde viníka, bude po něm chtít nahradit škodu, aby nemusela platit výměnu ze svého.

Kabely poškodily přívalové deště a vlhké prostředí tunelu, se kterým miliardové smlouvy s dodavatelem technologií nepočítaly. Jak dlouho práce potrvají a kolik budou stát, zatím nikdo neřekl. Podle vyjádření Dolínka z minulého týdne to může být v řádu desítek milionů.

Podívejte se na Bleskové zprávy:

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Zlitá matka opustila Marušku, sociálka jí dítě vrátila! A výbuch mobilu! Kdy se to může stát? Blesk TV