Pravidla

Pravidla soutěže Vyfoť se Bleskově v MHD („pravidla“)

Úvodní ustanovení

Soutěž Vyfoť se Bleskově v MHD, dále jen „soutěž“, probíhá v období od  21. 5. 2013 od 00:00 hodin do 12. 7. 2013 na internetových stránkách www.blesk.cz/kdejinde a www.dpp.cz/kdejinde.

 

Organizátorem soutěže je společnost  Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, IČO: 00005886 se sídlem Sokolovská 217/42, 190 22 Praha 9, (dále jen „Organizátor“). 

Soutěž technicky spoluzajišťuje společnost Ringier Axel Springer CZ a.s., IČ 40766713, se sídlem Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7 (dále jen „RAS“).


Účastníkem soutěže se stává každý, kdo zašle na emailovou adresu mhd@blesk.cz přihlášku, jejímž obsahem musí být fotografie znázorňující soutěžícího, jak tráví čas v MHD a kontaktní údaje – jméno, příjmení a kontaktní adresa, telefon a email. Tím je automaticky zařazen do soutěže. Podmínkou zařazení do soutěže je pravdivé vyplnění přihlášky s výše uvedenými údaji. Soutěže se mohou zúčastnit fyzické osoby s trvalým pobytem v České republice starší 18-ti let. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci Organizátora a společnosti RAS a jejich rodinní příslušníci.

 


Doporučená velikost fotografií
 je 1830 x 2151 px. Povolen je pouze formát jpeg a maximální velikost souboru nesmí přesáhnout 10 MB.

 

Prohlášení soutěžících

 

Soutěžící vyplněním shora uvedené přihlášky do soutěže potvrzuje, že

 a) má souhlas autora fotografie své osoby s jejím poskytnutím do soutěže a s poskytnutím licence/podlicence Organizátorovi a společnosti RAS k jejich užití v rozsahu a způsobem uvedeným v těchto pravidlech, příp. je autorem fotografií  poskytnutých v rámci jeho přihlášky do soutěže, že tyto fotografie jsou původní, disponuje veškerými právy k nim a má vypořádána veškerá práva s osobami, které jsou na fotografiích zobrazeny, včetně svolení poskytnout takové fotografie do soutěže a zveřejnit je podle těchto pravidel.
b) užitím fotografií Organizátorem a společností RAS dle těchto pravidel nebudou nijak porušena ani ohrožena práva třetích osob


Soutěžící se zavazuje Organizátora, příp. společnosti RAS odškodnit z případných nároků třetích osob vznesených proti Organizátorovi,či společnosti RAS, pokud kterékoli prohlášení učiněné výše pod písmeny a) a b) nebude v souladu se skutečností.


Přihlášením do soutěže dávají soutěžící souhlas se zpracováním a uchováním svých osobních údajů na dobu neurčitou, a to k zajištění účasti v soutěži a rovněž k marketingovým aktivitám Organizátora a společnosti RAS, a to zejména ke zveřejnění jména, příjmení dalších údajů uvedených v rámci přihlášky do soutěže, fotografii soutěžících, jím pořízených fotografií nebo osob zobrazených na fotografiích v tištěných a internetových mediích Organizátora či společnosti RAS. Tyto osobní údaje jsou poskytovány dobrovolně a soutěžící je oprávněn tento souhlas kdykoli písemně odvolat ve vztahu k zpracování a uchování údajů, které nejsou potřebné pro realizaci soutěže. Soutěžící má právo na přístup ke svým osobním údajům. Neúplně označené fotografie a přihlášky nebudou do soutěže přijaty.

 


Soutěžící uděluje přihlášením do soutěže Organizátorovi a společnosti RAS časově neomezenou bezúplatnou nevýhradní licenci/podlicenci k užití zaslaných fotografií bez územního omezení, a to zejména, nikoliv však výhradně formou uveřejnění v tištěných a internetových mediích Organizátora a společnosti RAS, otištění v tiskových a propagačních materiálech Organizátora a společnosti RAS či v rámci mobilních služeb a multimediálních aplikací produkovaných Organizátorem či společností RAS. Soutěžící dává Organizátorovi a společnosti RAS souhlas s užitím jeho fotografií a s pořízením jeho obrazových snímků, případně i jiných záznamů, s jejich zpracováním, úpravou a uveřejněním v rozsahu uvedeném v tomto odstavci.


Účastí v soutěži akceptuje soutěžící pravidla soutěže a zavazuje se je dodržovat.

 

Vyloučení ze soutěže

Organizátor je oprávněn ze soutěže vyloučit soutěžící:

a) jejichž přihlášky nebudou řádně vyplněny,

 

b) jejichž fotografie poskytnuté v rámci přihlášky neodpovídají zadanému tématu, obsahují prvky násilí či pornografie či jsou jinak v rozporu s dobrými mravy,


c) jejichž přihlášky či fotografie by mohly poškodit dobré jméno Organizátora či společnosti RAS nebo dobré jméno tištěných a internetových médií vydávaných Organizátorem či společnosti RAS,


d) jež získaly pořadí v soutěži podvodem při hlasování (zejména využitím automatických systémů, tzv. robotů nebo obdobných systémů),


e) jejichž přihlášky nebyly zaslány do soutěže k tomu oprávněnou osobou,

 

f)  jenž nedodrželi jiné podmínky soutěže.


O tom, zda přihláška vyhovuje podmínkám soutěže, rozhoduje Organizátor.


Organizátor je rovněž oprávněni vyloučit ze soutěže soutěžící při odhalení vícenásobné registrace.

 

 

Harmonogram, systém soutěže a přihlašování

Soutěž probíhá ve třech fázích – přihlašování, výběr 15 finalistů porotou, internetové hlasování o vítězi

 

Soutěžící se do soutěže přihlašuje vložením fotografie s tématikou shora uvedenou, a to na emailovou adresu mhd@blesk.cz.  Soutěžící dále uvádí své občanské jméno a příjmení, adresu, e-mailovou adresu a telefonní kontakt. Soutěžící potvrzuje, že veškeré takto poskytnuté údaje jsou pravdivé. Soutěžící se může do soutěže přihlásit pouze jedenkrát. Profily soutěžících vybraných Organizátorem (příp. společností RAS) dle jejich uvážení zveřejňovány na www.blesk.cz a www.dpp.cz . Výběr takto zveřejňovaných profilů provádí Organizátor (příp. společnost RAS), není podmínkou, že každý soutěžící bude zveřejněn.

 

 

Harmonogram soutěže:

Přihlašování: 21. 5. 2013 od 00:00 – 21. 6.2013 do 12:00
Vybírání finalistů: 22. 6. 2013 12:00 – 25. 6.2013 do 12:00

internetové hlasování o vítězi:  26. 6. 2013 12:00 – 12. 7. 2013 do 12:00

Vyhlášení výsledků, oznámení vítěze na www.blesk.cz/kdejinde  a www.dpp.cz/kdejinde 18.7.2013

 

 

Způsob hlasování


Odborná porota složená ze zástupců Organizátora (příp. společnosti RAS) vybere ze soutěžících 15 finalistů na základě zajímavosti jimi pořízených fotografií se shora uvedenou  tématikou. Takto vybraných 15 finalistů postoupí do finále, kde o pořadí výherců soutěže rozhodne veřejnost internetovým hlasováním na internetových stránkách www.blesk.cz/kdejinde a www.dpp.cz/kdejinde, a to na základě svých osobních preferencí. Ceny získává 10 soutěžících, jejichž fotografie získaly v internetovém hlasování nejvíce hlasů. V případě rovnosti hlasů rozhodne o pořadí výherců Soutěže odborná porota složená ze zástupců Organizátora (příp. společnosti RAS) na základě zajímavosti fotografie.

 
Ceny:

1. místo – roční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

2. místo - čtvrtletní jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

3. místo - čtvrtletní jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

4. místo - čtvrtletní jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

5. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

6. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

7. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

8. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

9. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

10. místo - měsíční jízdné od společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

 

  

Kontaktování výherců, převzetí výhry

Soutěžící, jenž se umístí na 1. až 10. místě a získávají tak výše uvedené ceny budou informováni e-mailem a telefonicky marketingovým oddělením Organizátora. Ke kontaktování budou použity údaje zadané účastníkem soutěže při přihlášení do soutěže.


Všem soutěžícím, kterým v souladu s pravidly soutěže vzniklo právo na výhru, budou výše uvedené výhry dodány osobně nebo zaslány poštou, a to nejpozději do 31. srpna 2013.


Výherci soutěže jsou povinni Organizátorovi poskytnout součinnost k tomu, aby mohli být informování výše uvedeným způsobem. Pokud se Organizátorovi nepodaří výherce soutěže kontaktovat nejpozději do 6 dnů ode dne ukončení finálového SMS hlasování, nedostaví se k převzetí ceny nebo si nepřevezme poštovní zásilku obsahující cenu, propadá výhra ve prospěch Organizátora. Organizátor splní povinnosti kontaktovat výherce pokud ho ve shora uvedeném období alespoň 3 x kontaktuje na jím uvedené emailové adrese a 3 x na jím uvedeném telefonním čísle.

 

Jména výherců soutěže budou zveřejněna na internetových stránkách www.blesk.cz/kdejinde  a www.dpp.cz/kdejinde po finálovém internetovém hlasování, nejpozději však do 20. 7. 2013.

 

Ostatní ustanovení

Výhry v soutěži nejsou soudně vymahatelné.

 

Organizátor si vyhrazují právo posoudit sporné situace vzniklé v průběhu soutěže. Organizátor si dále vyhrazují právo zkrátit, přerušit nebo zrušit soutěž či upravit její pravidla, zejména s ohledem na případnou technickou závadu nastalou v průběhu soutěže.