Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drahé potraviny, sucho a dopady covidu na zemědělce i podniky: Předvolební debata v Blesku

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
24. září 2020
12:30
Autor: simao - 
24. září 2020
06:10

Šestá předvolební debata Blesku byla tentokrát na téma Zemědělství a průmysl. Osmička kandidátů debatovala s moderátorem Jaroslavem Šimáčkem o dopadech koronaviru na tato dvě odvětví, ale třeba i o návrhu na podíl českých potravin v supermarketech či problémech v krajích před krajskými volbami, které se kvapem blíží.

Krajské volby se uskuteční již v termínu 2.- 3. října a předvolební debaty Blesku míří do finále. Jednou z posledních debat se stala ta o zemědělství a průmyslu.

Pozvání do pražského studia přijali z různých koutů České republiky poslanec ANO Josef Kott, Pirátka a telčská zastupitelka Hana Hajnová (oba z Kraje Vysočina), starosta Benátek nad Jizerou a kandidát ODS Karel Bendl (Středočeský kraj), lidovecký senátor Petr Šilar (Koalice pro Pardubický kraj), komunista Václav Snopek (KSČM, také Pardubický kraj), senátor a místopředseda Topky Herbert Pavera (Moravskoslezský kraj, koalice ODS a TOP 09), místopředseda STAN a starosta Dolní Studénky Radim Sršeň (Olomoucký kraj, koalice Piráti a STAN) a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček z ČSSD.

Video  Spor o cenu vajec, život slepic a drahotu potravin v Česku: „Výživná“ debata Blesku  - Blesk TV - Jaroslav Šimáček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Řeč byla i o situaci soukromého zemědělce Jana Krále, který rozjel drůbeží farmu, ale narážel přitom na přebujelou administrativu. Okomentoval však i poslanecký návrh na pevný podíl českých potravin v nabídce supermarketů. Řešily se i dopady koronavirové krize na zemědělství a průmysl.

Video  Potíže českého zemědělství i průmyslu: Jak ve 30 sekundách slíbili pomoc hosté debaty Blesku?  - Blesk TV - Jaroslav Šimáček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

panda82 ( 24. září 2020 12:37 )

Souhlas do posledního písmena

MAMKA2316 ( 24. září 2020 08:34 )

ZA VŠE MUŽE PRAVICOVÝ MOR S ČSSD CO TU VLADL OD ROKU 2002 !!PO NICH ZUSTALA VYTUNELOVANÁ A VYRABOVANÁ ZEMĚ !!! S POLU S JUSTICI A ZAKONEM TUTO ZEM DOSLOVA SPALILI !!!!! TO SLOVIČKO A ZAKON KTERÝ JE CHRANI JE ŠPATNÝ PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR !!!!

santikxauz ( 24. září 2020 07:30 )

Je to jasný,zajistíme nižší ceny a zrušíme dvojí kvalitu potravin,je přece před volbama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa