Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

O drahém bydlení, koronakrizi i stavebním zákonu: Střet politiků v debatě Blesku

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
22. září 2020
15:00
Autor: Jakub Veinlich, Jakub Veinlich, ver, ver - 
22. září 2020
06:15

Bude bydlení dostupné pro všechny? Co mohou udělat kraje pro kvalitní a levnější střechu nad hlavou? A co jak se politici tváří na novinky související se stavebním zákonem? To byla témata pro další osmičku diskutujících v páté předvolební debatě Blesk Zpráv. Tentokrát na téma Bydlení, debatou provedla diváky moderátorka Vera Renovica.

Ani koronavirus ceny bytů nesrazil. Naplnily se tak odhady analytiků ze začátku pandemie. Naopak podle studie společnosti Deloitte se ve druhém čtvrtletí letošního roku, jež zahrnuje data z doby pandemie, v oblasti bydlení zdražovalo. Nejvíce v Liberci a Ústí, nejméně v Karlových Varech nebo v Praze.

Uvažují kraje nad vlastní výstavbou bytových domů? Mají k tomu nějaké možnosti? Diskuze osmi kandidátů stran a hnutí s největší šancí na úspěch v krajských volbách, a to na základě průzkumu Phoenix Research v jednotlivých krajích a redakčního celostátního propočtu, vysílali jsme ji od 11 hodin na webu Blesk.cz. 

Diskutovat dorazili za hnutí ANO Radim Holiš kandidující ve Zlínském kraji, Karel Karika za Piráty, který se uchází o hlasy v Ústeckém kraji, kandidát ODS na hejtmana Středočeského kraje Martin Kupka, František Talíř z KDU-ČSL, který kandiduje v Jihočeském kraji, z Olomoucka za KSČM Ludvík Šulda, kandidát do zastupitelstva Jihomoravského kraje za TOP 09 Jan Vitula, jedinou ženou v debatě je kandidátka na středočeskou hejtmanku za hnutí STAN Petra Pecková, dále pak Marek Šlapal z ČSSD kandidující v Jihomoravském kraji. 

Řeč je také o vyloučených lokalitách, novém stavebním zákonu, který má přinést revoluci pro získání stavebního povolení, i zrušení daně z nabytí nemovitosti. 

Redakce Blesk Zpráv se rozhodla nezvat do debat zástupce SPD. A to kvůli konstantním xenofobním postojům a opakujícím se projevům nesnášenlivosti jejich čelních představitelů. 

Volby do krajských zastupitelstev budou v České republice 2. a 3. října společně s prvním kolem senátních voleb. Ještě před tím budou živě ve studiu Blesk Zpráv diskutovat zástupci osmi stran a hnutí tento čtvrtek na téma Zemědělství a průmysl. V úterý 29. 9. otevřeme téma důchodů a sociálních služeb a ve středu 30. září přijdou diskutovat předsedové parlamentních stran. 

Video  Roušky, peníze důchodcům a chudoba v Česku. Co zaznělo v debatě Blesku?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Koronavirus, návrat roušek a platy lékařů: Zdravotnická debata Blesku zmínila i strach Čechů.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Hádka o rozbité silnice i krajská letiště: Volební debata Blesku o dopravě  - Blesk TV - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video  Roušky ve třídách, ochrana pro učitele a kritika manuálu: Debata Blesku o školství  - Redakce Blesk Zpráv
Video se připravuje ...

hejhej ( 22. září 2020 22:20 )

Nejlépe je nečíst žvásty politiků, jejich sliby, neposlouchat v TV zbytečné debaty.

MAMKA2316 ( 22. září 2020 15:50 )

Za všechno může pravicové zlo !!! ZA VŠE MŮŽE PRAVICE, KDU-ČSL,ČSSD A DALŠÍ CO TU VLÁDLI OD ROKU 1992 !!TI VYTVOŘILI ZÁKONY ABY SE NEMOHLA JUSTIČNÍ MAFIE A POLICEJNI MAFIE POTRESTAT A ZBAVIT TITULU !!!! ABY SE BEZTRESTNĚ KRADLO POD SLOVEM ŠPATNÝ PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR !!!NIKOHO S NICH NEVOLTE !!! ZLO SE MUSÍ ZNIČIT !!§ JISTE JE ŽE JE BUDOU VOLIT VETŠINOU PRAŽACI RODINNÍ PŘISLUŠNICI A FANDOVÉ MILIONU NICEK !!!! A ASI V KUBEROVÝCH MUSLIMSKÝCH TEPLICÍCH ??TI NA KUBERU UŽ NIKDY NEZAPOMENOU !!!TEPLICE BUDOU UŽ NAVŽDY OVLADAT MSLIMOVÉ !!PREJ PRAVICE ??NEBO SPÍŠE PIJAVICE ??

Covid_19 ( 22. září 2020 12:27 )

drahé bydlení je proto, že hromadná doprava příliš nefunguje, na západě se dojíždí vlaky z větší vzdálenosti než u nás. Lidi nemusí bydlet ve velkém městě, oni se tam v pohodě dostanou vlakem nebo autem, u nás je to velký problém, z některých oblastí kolem Prahy i Brna to jde velmi špatně, takže většina má zájem bydlet jen v málo lokalitách, tam je velmi draho. Některé úseky železnice jezdily parní vlaky rychleji než dnes

mikima2 ( 22. září 2020 11:44 )

Jeden větší blekota než druhý. To si neuvědomují, že jsou těmi předvolebními tlachy maximáně trapní a že nikoho nezajímají. Jim nejde o lidi, ale jde jim o koryta a o prachy, což velká většina české MONTOVNY ví.

hejhej ( 22. září 2020 11:26 )

santikxauz:
Xenofobové a rasisti jsou především muslimové a všichni ti, kteří je tady chtějí vítat. Především se nehodlají přizpůsobovat, jsou to primitivové a násilníci.
ODS, TOP09, STAN, KDUČSL, Piráti jsou vítači, ty nevolit. Vyjmenové strany mimo pirátů byli v předchozích vládách a už se předvedli- dluhy, rozprodání republiky, bezdomovovci, dluhy, zlikvidované školství apod.,je hodně zla, co napáchali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa