Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hejtmanům před volbami kraluje Půta, za ním je Běhounek a Netolický, zjistil průzkum

Autor: kal - 
14. září 2020
06:00

Krajské volby se rychle blíží, k urnám půjdeme už 2. a 3. října. Ještě před nimi se ale podívejme na to, jak lidé vnímají stávající hejtmany. V průzkumu agentury Phoenix Research nejvíce pozitivních hlasů nasbíral šéf Libereckého kraje Martin Půta (STAN), kterého vnímá kladně 23 procent respondentů. Na druhém a třetím místě jsou pak hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek (za ČSSD) a Martin Netolický (ČSSD) z Pardubicka s 19procentní podporou. Čtvrté místo si ze šetření odnáší zlínský hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL), pro kterého se pozitivně vyslovilo 18 procent lidí.

Jiří Čunek a Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) ze Středočeského kraje navíc budí největší negativní ohlasy,“ okomentoval výsledky ředitel Phoenix Research Peter Svoboda. „Zástupkyně Babišova hnutí ve středních Čechách je jediná, která se dostala na hranici 50 procent negativního hodnocení, následuje Jiří Čunek (47 procent) a pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Oba překonali v negativním hodnocení 40 procent,“ dodal.

Nejméně kladných reakcí nasbírali hejtmani, kteří jsou obecně málo vidět – Petr Kubis (ANO) z Karlovarska, který nahradil Janu Mračkovou Vildumetzovou, která se věnuje práci ve Sněmovně a mateřským povinnostem. A pak Marcela Krejsová z ODS, která je pověřená řízením Plzeňského kraje poté, co bývalý hejtman Josef Bernard přestoupil z barev ČSSD do čela kandidátky hnutí STAN.

Hodnocení hejtmanů v Česku (léto 2020) Hodnocení hejtmanů v Česku (léto 2020) | Phoenix Research a Blesk Zprávy

Zájem o volby kvůli koronaviru klesá

Průměrné hodnoty pozitivních reakcí si v hodnocení agentury připsal komunista Oldřich Bubeníček z Ústeckého kraje, který z vedení kraje odchází a z rodinných důvodů už nekandiduje. A také dva zástupci hnutí ANO: Bohumil Šimek z Jihomoravského kraje anebo výše zmíněná Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) ze Středočeského kraje

„Také v tomto měření se ukázalo, že zájem o krajské volby nadále klesá, pohybuje se dokonce pod hranicí třiceti procent, což lze jednoznačně dedukovat jako obavu z probíhající pandemie koronaviru,“ glosoval výsledky Peter Svoboda. Měření proběhlo od 7. července do 11. září 2020 na vzorku více jak 1200 respondentů po celé České republice.

Video  Roušky, peníze důchodcům a chudoba v Česku. Co zaznělo v debatě Blesku?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kdo se zpravodajství ke krajským volbám i v době koronaviru pečlivě věnuje, jsou Blesk Zprávy. Na tento týden jsme pro vás připravili debatu stranických expertů na témata doprava a školství. První vám nabídneme v úterý 15. září, druhou ve čtvrtek vždy od 11:00 živě na Blesk.cz.

Video  Koronavirus, návrat roušek a platy lékařů: Zdravotnická debata Blesku zmínila i strach Čechů  - Blesk TV
Video se připravuje ...

adeso ( 14. září 2020 17:46 )

TO JE PRAVDA?? No to snad ne, že by se ten obviněný omilostněný takhle choval??

SCHWARZENBERG ( 14. září 2020 11:46 )

Zloděj Půta pravidelně souloží s Jarmilou Levko, za svobodna Pešlovou. Její první manžel, je největší opilec v Libereckém kraji, Tomáš Bába, přijal přijmení manželky Pešl.
Jarmila Levko má dluhy a exekuce a v místě svého bydliště na adrese Gollova 555, Liberec je často viděna sousedy v silně podnapilém stavu.
Jarmila Lenko je ostudou pro zastupitelstvo města Liberce i pro divadlo. Půtovi asi dobře kouří.

adeso ( 14. září 2020 10:15 )

Jermanová má svou stranu jako koryto pro kámoše, to zase Babiš ne - i když jeho kandidáti to je hrůza... A Půta? mrkněte na jeho Pinokiovskou tvář

adeso ( 14. září 2020 10:13 )

Jermanová má svou stranu jako koryto pro kámoše, to zase Babiš ne - i když jeho kandidáti to je hrůza...

zada ( 14. září 2020 09:45 )

Pokud nebudou přímé volby starostů, tak je tohle honocení všechno k ničemu)))... tam by se teprve ukázalo , kdo je skutečně dobrý "manažer", kdo je kdo a kde je pravda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa